Hirdetés
Archivum

Pécsi siker Rigában:

:

Hirdetés

A Pécs 2010 együttese talpra állt az elmúlt hetek vereségei után és egy remek kezdést követõen 10 pontos gyõzelmet aratott Rigában. Zseljko Djokics tanítványai 14-0-s vezetéssel indították a kulcsfontosságú összecsapást. Bár a folytatásban összekapta magát a hazai alakulat, de a fontos pillanatokban végre betaláltak a pécsiek, így megérdemelt és egyben reális a 49-59-es siker.

Fontos mérkõzés elé nézett a két 1/4-es mutatóval álló csapat. Lényegében az volt a tét, hogy a gyõztes gárda megõrzi matematikai esélyét a továbbjutásra, míg a vesztes fél szinte búcsút mondhat a rájátszásnak.

Úgy kezdtek a pécsiek, mint a legszebb éveikben. Zseljko Djokics együttese 5 perc alatt 0-14-re húzott el a két csapat október végi összecsapásához hasonlóan keveset mutató lettektõl. Az elsõ hazai kosárra 5 perc 8 másodpercet kellett várni, ekkor büntetõbõl a rigaiak legjobbja Zellous talált a gyûrûbe. A negyed végjátékára kicsit visszaesett a Pécs támadójátéka, de a gyorsan szerzett tetemes elõny nem apadt el, 9-18-ra vezettek 10 perc után a vendégek.

A második negyed rengeteg pontatlanságot hozott mindkét oldalon. Egymás hibáiból sem éltek a csapatok, a hazaiak 12 pontot szereztek ebben a 10 percben, míg a pécsiek mindössze 6 egységig jutottak. Egy kritikus szakasza volt ennek a játékrésznek, amikor 13-22-ról egy 8-0-s futással, 21-22-re zárkóztak fel a lettek. A szünetre Griffin duplája után 21-24-es állás mellett vonultak az együttesek.

A mérkõzés színvonala a harmadik negyedben sem emelkedett, de legalább õrizte elõnyét a magyar bajnok. Másfél perc után 24-30 állt az eredményjelzõn és ez a különbség a következõ percekben állandósult is. A harmadik negyed végjátéka azonban a letteké volt, 3 perccel a játékrész vége elõtt 34-33-nál már Aigars Nerips gárdája járt elõrébb. Szerencsére 6 másodperccel a negyed vége elõtt Quigley betalált, így 38-39-es pécsi vezetéssel kezdõdött a negyedik szakasz.

A negyedik etapot megint a Djokics-csapat kezdte jobban,5 perc után 39-49-nél 10 pontos különbség mutatkozott a gárdák között. Ekkor azonban megvillant Hollingsworth és alig 2 perc alatt 4 pontra olvadt a differencia. A védekezésben és támadásban is kifejezetten sokat hibázó vendégek megrogyni látszottak, amikor a Griffin-Quigley duó ismét kezébe vette a stafétabotot. Az utolsó percekben már nem forgott veszélyben az idei második pécsi EuroLiga siker. A lefújás pillanatában 49-59 állt az eredményjelzõn.

A gyõztes csapatból Griffin (17 pont, 7 lepattanó) és Quigley (15 pont) bizonyult a legjobbnak, de Fegyverneky 13 pontja és Krnjics 13 lepattanója is kiemelendõ. A másik oldalon Zellous (14 pont) és Hollingsworth (12 pont) vitte a prímet.

Eredmény

TTT Riga – Pécs 2010 49-59 (9-15, 12-6, 17-15, 11-20)

Hirdetés