Hirdetés
Magyarország

Pécsre látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A Galatasaray elleni Európa Kupa negyeddöntő mérkőzés után az Atomerőmű KSC Szekszárd szombaton az NKA Universitas PEAC vendége lesz. Horváth Zsófiával, a szekszárdiak másodedzőjével tekintettünk vissza a csütörtöki mérkőzésre és természetesen kitértünk már a pécsi összecsapásra is.

Március 12., szombat
18:00 NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin (Bodrogváry Iván József)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 88-60-ra kapott ki a Galatasaray-tól az Európa Kupa negyeddöntő első mérkőzésén, így jelentős hátrányban utazhat a jövő szerdai isztambuli visszavágóra.

„Nem is feltétlenül a vereség ténye jelenti a csalódást, hanem a mérkőzés képe. Nem erre készültünk. Mi is egy kicsit értetlenül állunk előtte. Nem volt ez így benne és nem erre utalt az edzésmunka az előtte lévő napokban.” – kezdte visszatekintését Horváth Zsófia.

„Energia nélkül játszottunk. Az első negyedben még bementek a távoli dobások, de utána azok is elmaradtak. Nem tudom megmondani, hogy ők védekeztek ennyire jól és azzal vették el a ritmusunkat vagy úgymond mi veszítettük el valahol. Kelsey Plum-mal nem tudtunk mit kezdeni. Erre is azt mondhatom szemléletesen, hogy nem feltétlenül az a fájó, hogy sok pontot dob egy ilyen kaliberű játékos, de ne legyen azért 34, hanem legyen mondjuk 20. Tina Krajisnik ne csináljon rajtunk egy 21 pont, 15 lepattanós dupla-duplát, amikor kis túlzással nyolc éve ismerjük a játékát. Ezek a fájó pontok, azon túl, hogy a sebesség és az energia különbség nagyon látszódott.”

A Szekszárd játékára rányomta a bélyegét, hogy a külső sorban hiányos volt a rotációja. „Nem magyarázkodva egy ilyen mérkőzés után, de látni kell, hogy nem vagyunk teljesek. Nagyon hiányzik az a külső rotáció, amit Gereben Livi és Miklós Melinda tud nekünk adni.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Azon túl, hogy pénteken egy regeneráló edzést tartott a szakmai stáb. Azt is kérdeztük Horváth Zsófiától, hogy ilyen rövid idő alatt min lehet változtatni.

„Abban bízom, hogy a csapat továbbra is elválasztja magában a két bajnokságot, tehát a hazai szereplést és a nemzetközi mérkőzéseket. Úgy, ahogy történt az Euroliga csoportmeccsei alatt is és a bajnokságra össze tudjuk szedni a kellő energiákat. Hasonló helyzetben találkoztunk legutóbb a PEAC csapatával, a Magyar Kupán egy rossz meccs után és fel tudtunk állni. Hasonlóra lesz szükség most is.” – mondta a szekszárdiak másodedzője, mielőtt arról beszéltünk volna, hogy mire hívják fel a játékosok figyelmét.

„Visszautalva a csütörtöki teljesítményre, most a PEAC-nál sem hagyhatjuk, hogy Kiss Virág vagy Chelsea Nelson 15 lepattanókat szedjenek. Nem engedhetünk a kicsiknek sem teret, még akkor sem, ha nyilván nem Kelsey Plum szintű játékosok vannak ellenfelünknél, de Ty Marshall, Nikola Dudasova, Wentzel Nóra bármikor képesek kiemelkedő teljesítményre. A kulcs az továbbra is a lepattanók, illetve a jó védekezés. Abból sikerülhet ritmust találni a támadásunkban. Volt csütörtökön is kísérletünk a gyorsindításokra, de amit a PINKK előtt is kiemeltem, azt igyekszünk gyakorolni, hogy több létszámfölényes, gyorsindításos helyzetünk legyen.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A két csapat vívta a Killik László Női Magyar Kupa bronzcsatáját Miskolcon. Akkor 71-64-es szekszárdi siker született. Zala Friskovec 19 és Studer Ági 15 pontjával, illetve Nikolina Milic 18 pont, 10 lepattanós dupla-duplájával. Ehhez a meccshez kell visszanyúlnia a Szekszárdnak.

„Máshoz nem is lehetne, de a két csapat mérkőzései mindig is egy kicsit amolyan helyi rangadónak számítanak és ez szintén adhat egy plusz löketet. Ha a bronzcsatára visszanyúlunk, abból lelki erőt meríthetünk. Ahogy te is mondtad, azon a meccsen jobban sikerültek azok, amiket kitűztük magunk elé. A PEAC-nak ez lesz az utolsó alapszakasz mérkőzése, nehéz héten vannak túl a Csatától elszenvedett vereséggel és a Cegléd legyőzésével. Ráadásul a pécsiek is harcban vannak még pozíciókért, ilyen szempontból sem számíthatunk könnyű mérkőzésre.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés