Hirdetés
Magyarország

Példamutató teljesítmény – A Rátgéber Akadémia munkatársai is teljesítették a Pécs-Harkányt:

:

Fotó: NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Iványi Dalma mellett a Rátgéber Akadémia leány-szakágának munkatársai is rajthoz álltak a 39. Pécs-Harkány Futóversenyen, Csík Dorka, Rangos Regina és Pálfi Lili Hanna alig több mint két és fél óra alatt teljesítette váltóban a távot.

Iványi Dalma élete első futóversenyén vett részt a március 5-én megrendezett rendezvényen.

Nagyon örülök, hogy jó lett számomra az időpont. A középső szakaszt futottam, számunkra a részvétel volt a fontos, de természetesen az, hogy csapatban teljesíthettük a távot, plusz motivációt adott mindegyikünknek.

– fogalmazott Iványi Dalma, az NKA Universitas PEAC másodedzője.

Az Akadémia leány szakágának további három munkatársa, Csík Dorka, Rangos Regina és Pálfi Lili Hanna szintén váltóban teljesítette a távot, a hölgyeket a sport szeretete mellett a kosárlabdában végzett munkájuk is összeköti, s a saját maguk elé kitűzött célok mellett az Akadémia növendékeinek is példát szeretnének mutatni sportteljesítményükkel.

“Tavaly októberben Lilivel részt vettünk életünk első Spartan Race versenyén Komlón, ami annyira megtetszett mindkettőnknek, hogy januárban ismét rajthoz álltunk a sorozat egyik futamán, ezúttal Nagymaroson. Április elején lesz a következő verseny, amire készülünk, ennek apropóján merült fel az ötlet, hogy teljesítsük a Pécs-Harkány futóverseny távját is, jó felkészülésnek, erőfelmérőnek tartottuk.” – fogalmazott Csík Dorka, aki 2018 óta végez asztalszemélyzeti munkát a Nemzeti Akadémián, 2022 áprilisa óta pedig sportszervezőként segíti a leány szakág munkáját, emellett pedig a PTE-ETK sport- és rekreációszervezés szakának harmadéves hallgatója. Pálfi Lili Hanna számára azonban egyáltalán nem ismeretlen a futóversenyek világa, hiszen évekig triatlonozott, ezért általános iskolás kora óta vesz részt hasonló megmérettetéseken.

“A célunk az volt, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, azt gondolom, hogy mindhárman elégedettek is lehetünk a teljesítményünkkel, hiszen szép időt futottunk. Engem nagyon motivált a versenyszituáció, szívesen indulnék a jövő évi versenyen is, de már több tapasztalattal és komolyabb célokkal.” – mondta Pálfi, aki szintén asztalszemélyzeti munkatársként kezdett dolgozni az Akadémián, majd szakmai gyakorlatát is Pécsett töltötte.

A váltó harmadik tagja, Rangos Regina a Pécs-Harkány futóverseny távjának első részét teljesítette, amely az emelkedők miatt igazi kihívásokat tartogatott a pécsi Akadémia kollegájának.

“Szerettem volna jó időt futni és a saját mércém szerint vállalható időt teljesíteni, magamért és a csapatért is. Azt gondolom, túlszárnyaltuk az elképzeléseinket, az elvárásainkat pedig mindenképp, mert nem is voltak. Amióta odafigyelek a technikára és a légzésre, azóta megtaláltam a futásban egyszerre a nyugalmat és a felpörgést, a kitisztulást és az inspirálódást, a lelassulást és az energiaszerzést egyaránt.” – mondta Rangos Regina, aki a sport mellett fontosnak tartja a tanulást is, erre pedig igyekszik felhívni a játékosok figyelmét is. – “Az edzők adják a szakmaiságot, mi pedig a háttérben azért dolgozunk, hogy az adminisztratív, szervezési, elszámolási dolgok rendben legyenek. A nemzetközi tornáknak, konferenciáknak köszönhetően a problémamegoldás mellett az angol, spanyol és csekély horvát tudásomat is tudom hasznosítani, ami mindig kihívással és örömmel tölt el. A gyerekeket is próbálom arra ösztönözni, hogy fektessenek hangsúlyt a kosárlabda mellett a tanulmányaikra is, főként a nyelvtanulásra, mert akár külföldön játszanak majd, akár itthon, külföldi csapattárssal a csapatban, a kommunikáció nagyon fontos.”

Ez a cikk másodközlés, az eredeti IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fotó: pvsk.hu

Hirdetés