Hirdetés
Magyarország

Példát mutatni a fiatalabbaknak – interjú Ábrahám Eszterrel:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A hétvégén rendezték Sopronban a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” döntőjét, melyen a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata a negyedik helyet szerezte meg. Ábrahám Esztert, a sportakadémia fiatal játékosát kérdeztük az országos döntő és az igencsak mozgalmas évad tapasztalatairól.

Fordulatokban gazdag tornán hazai közönség előtt szerzett országos negyedik helyet a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata a serdülőknél.

„Én élveztem a meccseket és a köztük lévő időt is.” – kezdte visszatekintését a hétvégére Ábrahám Eszter. „Végig nagyon jól küzdöttünk és mindenkiben benne volt, hogy nyerni szeretnénk. Bíztam egy éremben, de ha az egészet nézem, akkor szerintem ez volt most a csúcs és emiatt a negyedik helynek is nagyon örülünk.”

A csoportkörben a soproniak az NKA Pécs és a Csata DSE csapatát legyőzték, a későbbi bajnok Szegedi KE-től viszont vereséget szenvedtek.

„Az első meccsbe, amit a Csatával játszottunk, nagy akarattal és koncentrálva mentünk be. Szerintem ezért tudtunk nyerni. A Szeged ellen fáradtak voltunk, nem tudtunk felpörögni ott reggel és ezért sem ment a játék. A Pécs ellen viszont összeszedtük magunkat és minden össze is jött. Ez nagyon sokat számított, tudtunk nyerni és így bekerültünk a legjobb négy közé.” – mondta Ábrahám Eszter, aki remek teljesítménnyel: a Csata DSE ellen 8 ponttal és 8 lepattanóval, a pécsiek legyőzésekor 10 pont, 13 lepattanós dupla-duplával segítette csapatát.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Az elődöntőben a Vasas Akadémiával szemben maradt alul egy feszült mérkőzésen a Soproni Darazsak Sportakadémia. A bronzmeccsen pedig a DVTK Akadémia bizonyult jobbnak.

„Nehéz volt, nagyot küzdöttünk fizikailag és lelkileg is az elődöntőben. Amikor az edzőnket kiállították, akkor mindenki felpörgött, ideges volt a hangulat, de megmutattuk utána, hogy mit tudunk valójában. A bronzmeccsen már inkább az számított, hogy ki a frissebb és ki mennyire fáradt. Egy kicsit koncentráltabbnak éreztem akkor a Miskolcot.” – idézte fel ezeket a találkozókat a soproniak fiatalja, aki 11 ponttal és 13 lepattanóval a bronzcsatán is dupla-duplát ért el.

Ábrahám Eszter összesen 33 találkozón szerepelt idén a serdülőknél. Mozgalmas, kihívásokkal teli szezon áll a játékosok mögött. „Nem könnyű, de nekem már a tavalyi év is hasonlóan sűrű volt. Azzal a csapattal bajnokok lettünk akkor.” – hangsúlyozta a feltörekvő tehetség.

A serdülőknél egy év tapasztalat rengeteget számít, így Ábrahám Eszternek immár az idősebbek közé tartozva vezérként kellett fellépnie.

„Más ez a szerep, nagyobb a felelősség is. Többet kell vállalni küzdésben, pontszerzésben, igazából mindenben. Nekem kell biztatni a társaimat és nem csak a meccseken, hanem már az edzésen is. Szerencsére a csapatközösség nálunk nagyon jó, ezért ez könnyen ment. Itt mindenki biztat mindenkit, egymást húzzuk felfelé.” – tette hozzá.

Lezárult a szezon a serdülőknél, de ez nem azt jelenti, hogy megáll a munka nyárra.

„A héten nincsenek edzések, csak néhány felmérés. Én megyek a darazsas táborba és remélem kapok bizalmat az U14-es válogatott összetartásán. Az edzőtáborban minden megteszek majd azért, hogy bekerüljek a versenyző csapatba.” – mondta Ábrahám Eszter, aki jövőre már a kadetteknél szerepel. Arra is nagy várakozással tekint előre.

„Szeretnénk minden helyzetben úgy viselkedni, úgy játszani, hogy azzal példát tudjak mutatni a kisebbeknek és aktuális csapatomban húzóember legyek. Én nagyon élveztem ezt a szerepet. Eredményekben a célom az utánpótlás éveimre, hogy a későbbiekben is országos döntőkben játszhassak.”- összegzett.

Hirdetés