Hirdetés
Archivum

Példátlan összefogás a gyõri kosarasokért:

:

Hirdetés

Magyarország három sporttelevíziója, a DIGI Sport, a SportKlub és a Sport TV összefogott a gyõri kosarasokért. Jótékonysági árverést szerveznek és egy gálát, melyet mindhárman élõben közvetítenek.

A szeptember 7-én tragikus balesetet szenvedõ HAT-AGRO UNI Gyõr nõi kosárlabdacsapatának mérkõzései három csatornán, a Sport TV-n (Euroliga), a SportKlubon (magyar bajnokság) és a DIGI Sporton (Magyar Kupa) voltak láthatóak az elõzõ szezonban. Hazánkban korábban példátlan módon a három konkurens sporttelevízió összefog, jótékonysági árverést indítanak a Vaterán. Itt ismert magyar és külföldi sportolók, csapatok, szövetségek által felajánlott labdákra, mezekre, relikviákra lehet licitálni október 7-tõl 16-ig. A bevétel teljes egészében a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül, így Fûzy Ákos és Tapodi Péter családtagjai mellett a balesetben megsérült sportolókat is segíti.

VIDEÓ:

Az összefogás része egy jótékonysági gála is, ami október 13-án lesz a Gyõr Városi Egyetemi Sportcsarnokban. Az eseményen pályára lépnek a Gyõri Audi ETO KC kézilabdázói, a Gyõri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott kosárlabdázókat tömörítõ Dávid Kornél All Stars, valamint a DIGI Sport, a Sportklub és a Sport TV legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott. A négy csapat keretei a HAT-AGRO UNI Gyõr játékosaival egészülnek ki. A 12.45-kor kezdõdõ gálát párhuzamosan közvetíti a DIGI Sport1, a Sport1 és a SportKlub. A televíziós közvetítésnek három mûsorvezetõje és három kommentátora lesz, akik az élõ adásban az árverés aktuális állásáról is beszámolnak.

Az árverés és a rendezvény népszerûsítésében Faragó Richard, Kovács „Kokó” István és Szántó Dávid vállal kulcsszerepet, õk szerepelnek abban a felhívásban, amelyet az árverés ideje alatt láthatnak a televízióban.

„Személyesen is ismertem Fûzy Ákost és Tapodi Pétert, többször közvetítettem az általuk irányított csapatok meccseit. Kiváló szakemberek voltak, akik nélkül mindig kicsit üres lesz a sportcsarnok, de itt az alkalom, hogy az irántuk és a csapat összes tagja iránti tiszteletbõl és szeretetbõl most mégis megtöltsük. Kérem, vegyenek példát rólunk, fogjanak össze, és segítsenek felajánlásaikkal, részvételükkel a sportolóknak és a hozzátartozóknak” – fordul egy kéréssel a sportszeretõ közönséghez Faragó Richard, a Sport TV kommentátora.

„Megdöbbentõ, ami történt. Bár nem álltam közvetlen kapcsolatban az áldozatokkal, mégis mélyen lesújtott a hír. Ilyenkor gondolja át az ember, hogy mennyit ér az élet, és milyen könnyen elveszíthetünk mindent. Remélem, hogy a hozzátartozóknak, illetve a csapattagoknak idõvel sikerül megbékélni a történtekkel. Ezzel az összefogással talán mi is tudunk enyhíteni a fájdalmaikon, egy pici lelki és anyagi támaszt nyújtva” – mondta el Kokó a SportKlub mûsorvezetõje.

„Természetes volt, hogy összefogunk egy ilyen ügyért, hiszen mi, sportban és sportért élõk mindannyian egy nagy család vagyunk, amely most elveszített két fantasztikus tagot. Fájdalmas belegondolni is, hogy Ákos és Péter szûkebb családja, a gyermekeik, Fanni, Fédra és Fruzsi, illetve Tamara min megy most keresztül. Ahol tudunk, segíteni szeretnénk nekik – erre kérjük Önöket is ezen a gálán!” – kéri Szántó Dávid a DIGI Sport mûsorvezetõje, három gyermek édesapja.

Az árverés helye: www.vatera.huagyorikosarasokert
Az árverés ideje: október 7-16.
A jótékonysági gála helye, ideje: Gyõr Városi Egyetemi Sportcsarnok, október 13., vasárnap, 12:45 (Televízió: DIGI Sport1, Sport1, SportKlub)

Az árverés teljes bevétele és a csarnokban a belépõjegy helyett mûködõ becsületkassza tartalma is a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül: Duna Takarékszövetkezet 58600300-11221715.

Hirdetés