Hirdetés
Archivum

Penny Taylor könnyes sajtótájékoztatója:

:

Hirdetés

Melbourne-ben hétfõn sajtótájékoztatót tartott Penny Taylor. Az ausztrál világklasszis az Euroliga nyolcas döntõjében elszenvedett súlyos térdsérülése után elõször állt a nyilvánosság elé.

Taylor az Euroliga nyolcas döntõjében a Fenerbahce-Galatasaray összecsapáson szenvedett térdsérülést. A keresztszalagja szakadt el és Melbourne-ben már meg is operálták. A 30 éves klasszisra hosszú kihagyás vár, idén nyáron nem játszhat a WNBA-ben, a válogatottban és a következõ európai szezon nagy részében sem léphet pályára. Legkorábban kilenc hónap múlva játszhat.

Sokat kellett várni arra, hogy hivatalosan is beismerjék Penny Taylor sérülését. A törökök bejelentették a keresztszalag szakadás tényét rögtön a nyolcas döntõ után, de az ausztrál zseni ezt kezdetben cáfolta.

„Elég makacs voltam akkor. Azzal hitegettem magam, hogy tévednek, hogy rossz minõségû volt a felvétel, amit készítettek a térdemrõl. Végül az Australian Institute of Sport orvosa repült el hozzám, aki megerõsítette a sérülés jellegét. Ki kell hagynom a WNBA szezont, az olimpiát és az európai évad több mint a felét, elnézve, ahogy az egész pályafutásom alakul, ez elkeserítõ.” – mondta könnybe lábadt szemekkel Taylor.

A 2006-os világbajnokság legértékesebb játékosa (MVP) a rehabilitáció egy részét Phoenixben tölti, ahol a Mercury-hoz még a 2013-as évad végéig szerzõdés köti. A tengerentúli gárda pedig szeretné mindenben segíteni egyik legnagyobb sztárját.

Az olimpiai esélyekrõl is kérdezték Taylort, aki megpróbálta az ausztrál híveket megnyugtatni. „Nagy egyéniségek alkotják a válogatottat, de komoly csapatmunkára lesz szükség az eredményes szerepléshez. Az amerikai válogatott természetesen minden poszton nagyon erõs. Úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk, vannak rutinos játékosaink, akik már többször jártak olimpián, sõt könnyen lehet, hogy az utolsó olimpiájuk lesz.” – összegzett Taylor.

Penny Taylor sajtótájékoztatójának teljes hanganyaga IDE KATTINTVA letölthetõ a Basketball Australia hivatalos honlapjáról.

VIDEÓ

Hirdetés