Hirdetés
Archivum

Penny Taylor-t köszöntik vasárnap:

:

Hirdetés

Vasárnap a Dandenong Jayco Rangers együttese köszönti Penny Taylor-t. Az ausztrálok klasszisa hosszú után tért ismét haza.

Fotó: Dandenong Jayco Rangers

Fotó: Dandenong Jayco Rangers

Az ünnepi idõszakban, az elmúlt esztendõ végén és január elején Penny Taylor és Diana Taurasi a gyermekükkel, a kicsi Leo-val családi látogatáson tartózkodnak Ausztráliában. Ezen alkalmat ragadta meg a Dandenong Jayco Rangers vezetése, hogy a legendás játékost elhívják egy bajnoki meccsükre.

Taylor a Rangers alakulatánál kezdte a profi karrierjét. A pályafutása alatt két idõszakban, elõbb 1999 és 2002 között, majd a 2014/2015-ös szezonban erõsítette az együttest. Három évvel ezelõtt az utolsó tétmérkõzésén súlyos bokasérülést szenvedett (gyakorlatilag pályafutása végét is ez jelentette) és emiatt nem sikerült szépre a búcsú. Most szervezett, ünnepélyesebb keretek között ünneplik meg a világklasszist.

Penny Taylor a pályafutása elején bajnoki címet nyert a csapattal, majd 18 és 19 évesen, azaz a 2001-es és a 2002-es évadban is MVP lett a WNBL-ben. Rendkívüli klubhûség jellemzi, hiszen Ausztráliában csak a Dandenong Jayco Rangers alakulatában szerepelt. A 2014-es visszatérésekor egy szerény játékerõt képviselõ együttest vezetett az elõdöntõig, ahol az elõbb már kiemelt bokasérüléséig szintén volt esélyük a bravúrra.

Hirdetés