Hirdetés
Archivum

Penny Taylor távozását magyarázzák:

:

Hirdetés

Közel két hete azzal vannak a tele külföldi nõi kosaras fórumok, hogy Penny Taylor elhagyja a Fenerbahcét. A világbajnok játékos az EuroLiga 9. fordulójában még pályára lépett a török sztárcsapat színeiben, de mint késõbb kiderült ez volt az utolsó fellépése. A játékos helyzetérõl sem a klubja, sem a válogatott kosárlabdázókat egyébként folyamatosan követõ Ausztrál Kosárlabda Szövetség sokáig nem adott tájékoztatást.

A napokban minden érintett közleményben jelentette be, hogy Penny Taylor személyes okok miatt távozott Törökországból és hazatért Ausztráliába. Az ausztrálok kommünikéjében Taylor is nyilatkozik: „Nagyon szerettem egy ilyen büszke klubban játszani lelkes szurkolók elõtt. Nagyon jól éreztem magam a Fenerbahcénál, de sajnos személyes okok miatt távoznom kell. Nehéz döntést kellett meghoznom, de vannak dolgok az életben, amelyeknek elsõbbséget kell élveznie a kosárlabdánál. Ismerve a játékosok képességeit és a klubra jellemzõ küzdõszellemet biztos vagyok benne, hogy továbbra is eredményesen szerepelnek. Sok sikert kívánok a jövõben!” – olvashatóak a világbajnok kosárlabdázó szavai a közleményben.

A Fenerbahce is kommunikálta Taylor távozását. A török klub tartalmas közleménye elsõsorban azt hangsúlyozta, hogy a játékost nagyon megviselte Diana Taurasi doppingügye. Taylor felelõsnek érzi magát az eset miatt–olvasható a sajtóanyagban – mivel részben a hívására érkezett a klubhoz a világ legjobbja. A törökök tájékoztatásából az is kiderül, hogy az ügyért az ausztrál az isztambuli doppinglabort teszi felelõssé és alaptalanak tartja a Taurasi ellen felhozott vádakat.

Taylor a Beºiktaº elleni bajnoki mérkõzés után csak azzal a feltéttel adott mintát a doppingellenõröknek, ha azt Kölnben, egy független laborban vizsgálják meg és nem Isztambulban. Az ausztrálok kiválósága a folytatásban már nem is akart pályára lépni, mert félt tõle, hogy hasonló eset vele is megtörténik, mint Taurasival. A klub vezetésének nyomására még a Botaº és a Lotos Gdynia ellen ott volt társaival, de a Gdynia elleni találkozót követõ edzésen, január 17-én hétfõn már nem jelent meg.

Az ausztrálok közleménye elérhetõ ITT
A Fenerbahce közleménye IDE KATTINTVA olvasható
A FIBAEurope kivonatolt híre pedig ITT található

Hirdetés