Hirdetés
Magyarország

Péntek délután TFSE-MTK – Sopron Basket Magyar Kupa elődöntő:

:

Hirdetés

Pénteken 16 óra 30 perctől rendezik a Sopron Basket és a TFSE-MTK elődöntőjét a Killik László Női K&H Magyar Kupában.

Csütörtökön a TFSE-MTK egy pontgazdag mérkőzésen verte a PEAC-Pécs együttesét, míg a Sopron Basket egy kemény, védekezős rangadón múlta felül nagy riválisát az Aluinvent DVTK-t. A Sopron és a TFSE a bajnokságban október elején és január elején találkozott. Ősszel 87-65-re nyert a soproni gárda a Városmajorban, míg januárban a Novomatic Arénában 105-73-ra.

Mindkét bajnoki találkozó magas hőfokú volt és hasonló forgatókönyv szerint alakult. Előbb a 28-16-os harmadik negyedben tudta bevinni a döntő futást Gáspár Dávid együttese. Januárban pedig a 31-10-es záró szakaszban. Mindkét alkalommal kifejezetten szorosan alakultak a fontos statisztikai mutatók, például a lepattanócsata is, leginkább a gólpasszokban mutatkozott óriási különbség.

A TFSE egy komoly hullámvölgy után rendezte sorokat az elmúlt hetekben. A három veresége után három győzelemnél tart. A Sopron pedig a játékának sokoldalúságát bizonyította azzal, hogy vasárnap egy 90 pontos, két hosszabbításos rangadót nyert Miskolcon. Pár nappal később pedig ugyanazt a DVTK-t 55 ponton tartotta.

A csütörtöki negyeddöntőket nézve Alisia Jenkins kiemelkedő egyéni teljesítménye mellett a 34-29-re nyert lepattanócsata, különösen a 12 támadó-lepattanó, a 42%-os mezőnymutató a kiemelendő a TFSE-nél. A Sopron a DVTK ellen a 10 szerzett labdájával dominált. Mindössze 21 mezőnykosarat engedett riválisának és 16 eladott labdába kényszerítette bele, miközben már a félidőbe 22 pontnál járt festékből.

Amennyiben a TFSE támadó-ereje ellen is meg tudja ezt közelíteni Gáspár Dávid együttese, úgy egyértelműen favorit. Másik oldalon viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a TFSE már kétszer is három negyeden át szorongatta a Sopront idén. A kupában pedig egy hasonló versenyhelyzet kifejezetten érdekessé tehetné az elődöntőt.

Fotó: MKOSZ – Rébay Viktor

Hirdetés