Hirdetés
Archivum

Pénteken 3×3-as Nemzetek Ligája forduló Szolnokon:

:

Hirdetés

Pénteken és vasárnap U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája fordulókat rendeznek Szolnokon. A Közép-Kelet Európa Konferenciában ezek a tornák lesznek a harmadik és a negyedik állomások.

Fotó: FBU

Fotó: FBU

A Közép-Kelet Európa Konferenciában múlt héten Ukrajnában kezdõdtek a küzdelmek. Itt az elsõ fordulóban két vereséggel zárt a Bach Boglárka, Benke Sára, Doktor Anna, Kováts Gabriella összetételû négyes, vasárnap viszont a döntõig menetelt.

“Szombaton sokat dolgoztunk Ukrajnában a lányokkal. Videóztunk, átbeszéltünk sok mindent. Védekezésben, támadásban is sikerült elõre lépni. Szeretném, ha itt Szolnokon, amiket múlt héten átnéztünk, begyakoroltunk és vasárnap sikerült is megvalósítani, az mûködõképes lenne mindkét állomáson. Jó lenne még tovább fejlõdni és akár az egyik fordulót megnyerni.” – mondta lapunknak Süle Krisztina szövetségi kapitány.

Az Ukrajnában rendezett tornához képest nagy változás nem várható a játékoskereteket tekintve. “Ukrajnában például a románok cseréltek egyet, de szerintem nagyjából mindenki azzal a kerettel készül. Mi most még hárman vagyunk. Benke Sára lebetegedett és lázasan fekszik otthon. Nem lenne jó, ha kiesne a negyedik ember. Azt mi is megtapasztaltuk, hogy gyilkos három emberrel játszani. Meglátjuk, hogy mi lesz, remélem pályára tud lépni.” – adott helyzetértékelést a szövetségi kapitány.

Fotó: FBU

Fotó: FBU

A Lviv városában látott tornákon nem mutatkoztak a válogatottak között nagy különbségek. Felvetésünkre ezt Süle Krisztina is megerõsítette. “Túlzás nélkül ez a hat csapat azonos. A románok ott egyszer sem kerültek a négybe, de ettõl függetlenül azt tudom mondani: bármikor õk is képesek lehetnek bejutni. Nagyon azonos most a mezõny itt a Közép-Kelet Európai Konferenciában.” – mondta válogatottunk szakvezetõje.

Szolnokon a pénteki tornát tekintve a magyar csapat a B-csoportba került Románia és Szlovákia mellé. A trióból az elsõ két helyezett jut az elõdöntõbe, ahol Ukrajna, Lengyelország és Csehország hármasából jöhet ellenfél. A magyar lányok 17 óra 10 perctõl Szlovákia ellen debütálnak, majd 18 óra 40 perctõl Románia lesz a rivális.

Fotó: FBU

Hirdetés
Hirdetés