Hirdetés
Magyarország

Pénteken a ZTE-TFSE mérkőzéssel lezárul az alapszakasz:

:

Hirdetés

Pénteken 18 órától a ZTE NKK és a TFSE-MTK összecsapásával lezárul a bajnokság alapszakasza. A 21. fordulóból pótolt találkozó végeredménye a tabellát tekintve már nem változtat az eddig kialakult sorrenden, de nem mindegy, hogy milyen érzésekkel fordulnak a folytatásra a csapatok.

2020. október 2-án 19 óra 30 perctől egy PINKK – Vasas mérkőzéssel rajtolt az alapszakasz. Azóta, ha szabad így fogalmazni, volt minden, de a sportágban dolgozók, a mérkőzések lebonyolításában közreműködők hatalmas erőfeszítéseinek köszönhetően – amiért nem lehetünk elég hálásak – sikerült eddig 131 összecsapást teljesíteni.

A pénteken mérkőzőket tekintve a TFSE-MTK 9 győzelemmel és 12 vereséggel rendelkezik jelenleg. Magyar Bianka együttese a 7. helyen zár az alapszakaszban és a negyeddöntőben a Győrrel mérkőzik. A ZTE NKK eddig nyeretlen idén, de ezen a main felül az alsóházi rájátszásban még hat összecsapás vár a csapatukra. Itt a BEAC, a Cegléd és a PINKK lesznek a riválisaik.

Az elmúlt heteket nézve a TFSE számára a februári válogatott szünet környékén előbb a DVTK, majd a Vasas legyőzésekor a 7. helynél magasabb pozícióra is megnyílt az esély. Azóta azonban négy vereséget szenvedett a fővárosi gárda. A Sopron és a Győr mellett, a Csatától, illetve a PINKK-től kapott ki. Legutóbb szerdán a Sopron ellen szerepeltek Bernáth Rékáék. Akkor Alisia Jenkins és Dúl Panka nélkül is nagyon jól kezdte az összecsapást a TFSE, majd a második negyedtől érvényesült a soproni fölény. Ugyanakkor minden nevezett játékos pályára léphetett és Boros Bertát leszámítva 23 percnél többet senki nem szerepelt. A TFSE kapcsán ki kell emelni, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Szekszárd ellen hosszabbítást harcolt ki.

A ZTE nincs könnyű helyzetben, hiszen január 20. óta összesen négy összecsapást vívott. Még sokkal rutinosabb csapattal is nehéz ritmusban maradni ennyire töredezett naptár mellett, ugyanakkor az alsóházi rájátszásra való felkészülésben így is fontos szerepe van ennek az időszaknak. A ZTE február 20-án a BEAC otthonában lépett utoljára pályára és szoros meccsen 73-64-re maradt alul. Nem lehet más a cél, mint továbbra is ilyen éles összecsapásokat kialakítani. Akkor mutatkozott be Gabriella Saad, egykori mexikói válogatott irányító, akivel a napokban videós riportot is közölt a klub. Miljana Dzombeta 26 és Szabó Petra 15 pontos teljesítménnyel dominált. A ZTE honlapja arról tájékoztat, hogy Mányoky Judit felépült sérüléséből, míg Chroméj Hajnalka megsérült, ami a szezonja végét jelenti.

Összességében úgy lehet összefoglalni a felvezetést, hogy bár a tabellán elfoglalt helyezéseken nem változtat a pénteki találkozó végkimenetele, de a következő időszakra való felkészülés szempontjából mindkét csapatnak fontos állomás.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés