Hirdetés
Archivum

Pénteken az 5-8. helyért a második meccsek jönnek:

:

Hirdetés

Pénteken rendezik a hazai élvonalban az 5-8. helyért zajló csatározások második mérkõzéseit. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcokban az alacsonyabban rangsorolt alakulatok otthonában lépnek pályára a felek.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd és az NKE-FCSM Csata párharcában az elsõ meccs a várakozások szerint alakult. Egy kifejezetten küzdõs, pontszegény második félidõ kerekedett, végül 67-61-es gyõzelmet aratott a KSC. A szekszárdiak a negyeddöntõs vereség és Frida Eldebrink távozása után rendezték a soraikat. Lényegében azt tették a szekszárdiak, amit egy nagyobb célokat kitûzõ csapatnak egy ilyen helyosztón tennie kell. Különösen a második félidõtõl stabil védekezéssel, helyenként jó egyéni dobóteljesítménnyel igyekezett a meccs folyamán fokozatosan mentálisan felhozni magát. A Csata sem lehet azonban csalódott, hiszen a végjátékig nyílt esélye a bravúrra. A palánkok alatti helytállás, a hét tripla olyan erények, amik a Ludovika Arénában pénteken is szoros meccset hozhatnak számára. Kifejezetten magas hõfokú, kiélezett mérkõzésre számíthatunk.

A PEAC-Pécs és a VBW CEKK Cegléd mérkõzése egy nagyon furcsa összecsapás volt. A ceglédiek a harmadik negyed hajrájában 63-49-nél egyértelmûen befutónak tûntek. Aztán a PEAC a záró szakaszra rendezte sorait és egylabdás végjáték alakult ki. A PEAC a palánkok alatt ezúttal nem tudott olyan fölénybe kerülni, mint a két csapat januári meccsén. Azzal, hogy a CEKK festékben tartotta a lépést és értékesített idegenben hét triplát, nagyjából meg is határozható a fölénye. Mindkét csapat játékában az egész szezonban benne van a meccseken belül is a nagyobb hullámzás. Nagy kérdés lesz pénteken, hogy melyik alakulat tud kiegyensúlyozottabb lenni. Emellett pedig a palánkok alatt kialakult párharcok lehetnek meghatározóak. A PEAC-nál három, a Ceglédnél négy játékos töltött 31 perc felett a pályán. Rotációban tehát nagy különbség nincs a felek között. Bár a PEAC-nak a rutinosabb játékosokat tekintve több opciója mutatkozik, de a Cegléd hazai pályán magasabban jegyzett riválisokra mindig veszélyes.

Hirdetés