Hirdetés
Archivum

Pénteken bejuthat a döntõbe a Sopron:

:

Hirdetés

Pénteken már a második mérkõzésre kerül sor a Sopron Basket és a CMB Cargo UNI Gyõr elõdöntõ párharcában. Ezúttal a gyõri Olimpiai Sportparkban csapnak össze a felek 18 órai kezdéssel.

Az elsõ találkozó két ellentétes félidõt, végül azonban magabiztos 80-55-ös soproni sikert hozott. A két csapat között 18 percen át nem alakult ki nagy különbség. Lélektani szempontból kulcspillanatban az elsõ félidõ hajrájában két triplával lépett el a Sopron a riválisától. A harmadik negyedtõl pedig sokkal határozottabb védekezés jellemezte a soproni játékot, mellyel 5 perc alatt eldõlt a gyõztes kiléte. A Gyõr erre a váltásra már nem tudott válaszolni. Árulkodó adat, hogy a második 20 percben összesen nyolc mezõnykosara volt a gyõrieknek.

Ha maradunk a statisztikánál, akkor a Sopron Basket idei menetelése kapcsán megtanultuk: amennyiben 10 alatt marad Roberto Iniguez csapatnál az eladott labdák száma és 15 felett van a gólpasszok száma, miközben a szerzett labdák is 10 környékén alakulnak, akkor olyan komoly baj nem érheti. A Sopron emellett extra tripladobó csapattá vált idén, ezúttal 10 távoli kísérlet talált utat a gyûrûbe. Ilyen számok mellett az esetek nagy többségében nyer a Sopron. A Gyõr az elsõ 20 percbe kapaszkodhat, hiszen ekkor döntõ különbség a fontos mutatókban még nem alakult ki. Kulcsfontosságúnak számított a szoros eredményben az öt hárompontos, az, hogy mindössze 17-15-ös hátrányban volt a Gyõr a lepattanókban és sokáig az eladott labdák számát is minimalizálták Sandro Orlando tanítványai. Teljesítményben, a játék dinamikájában, összhangjában ez már közel volt ahhoz, amit a gyõri szurkolók várhatnak a kedvenceiktõl.

A két csapat erõltetett menetrendben teljesíti a rájátszást, a pénteki találkozó 10 nap alatt a negyedik fellépés lesz. Ilyenkor elkerülhetetlenül nagyobb már a hullámzás a teljesítményben. Még inkább benne van a játékban a keddihez hasonló ellentétes félidõ. A második meccs kapcsán is a védekezés lesz a kulcs. Egyik részrõl az, hogy a Gyõr tudja-e abban a mederben tartani a játékot, mint Sopronban az elsõ 15-16 percben. Másik részrõl pedig, hogy a harmadik szakasztól tapasztalt határozottságú védõmunkát ki tudja-e tolni 28-32 percre a Sopron. Ennek már az Euroliga Final Four kapcsán is lehet jelentõsége. Ha már a Final Four szóba került, akkor nyilván a Sopronnak elemi érdeke lenne pénteken döntõbe jutni. A Gyõrnek viszont kézzelfogható cél, hogy kivívja a sorsdöntõ harmadik találkozót. A rájátszásban eddig minden találkozón elõrébb tudott lépni a gyõri gárda játékban.

A Sopron Basket videós összefoglalója az elsõ meccsrõl

Hirdetés