Hirdetés
Archivum

Pénteken bemutatkozik felkészülési meccsen az U17/U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Egyre inkább beindul a válogatott nyár az utánpótlásban. Az U20-as nemzeti csapatunk után az U17/U18-as válogatott is lejátssza idei elsõ felkészülési meccseit.

A július 21. és 29. között Minszkben rendezendõ U17-es leány kosárlabda Világbajnokságra, majd az augusztus 4. és 12. között Udinében lebonyolításra kerülõ U18-as Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott múlt hétfõn kezdte meg a közös munkát az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában. Az elsõ felkészülési találkozók alkalmával Szlovákia lesz az ellenfél. Pénteken 16 órától, majd szombaton délelõtt 10 órától csapnak össze a felek.

A lapunknak Tiszay László a válogatott technikai vezetõje elmondta, hogy rendkívüli esemény nélkül a tervezett ütemben zajlik a csapat összetartása. Az elsõ héten a két sérült Tóth Franka és Horváth Fruzsina még könnyített edzésmunkát végzett, de fokozatosan bekapcsolódtak a közös munkába. Az edzések mellett kedden került sor a válogatott MKOSZ fotózására, szerda este pedig egy kis ünnepség is belefért. Két szülinapost, Révész Lucát és Völgyi Péter vezetõedzõt köszöntötték ekkor. Az alábbiakban beillesztett galéria is itt készült. A csapat Facebook oldalán pedig jó hangulatú videókat is megnézhetünk.

Elsõ riválisunk Szlovákia lesz, akiknek két csapatra épül a keretük. A tavalyi U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon 12. helyezett gárdára és nagyobb részben az U16-os B-divíziós kontinenstornán 16. pozícióban záró alakulatra. Ahogy az eredmények is mutatják, a nagy tornákon az elittel kevésbé versenyképes generáció nevelkedett Szlovákiában, mint korábban. Ugyanakkor elsõ felkészülési meccseknek, ráhangolódásnak remek alkalmat kínál a pénteki és a szombati erõpróba.

Hirdetés