Hirdetés
Archivum

Pénteken Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára Prágában válogatottunk:

:

Hirdetés

Pénteken 15 óra 30 perctõl a prágai nemzetközi felkészülési tornán Bosznia-Hercegovina ellen folytatja szereplését a magyar válogatott.

Csütörtökön a házigazda Csehország ellen debütált Székely Norbert együttese Prágában. Ellentétes félidõket hozó találkozó végén 65-58-as cseh siker született. Az elsõ félidõ nem alakult jól, a mérkõzést követõ értékelésében a szövetségi kapitányunk is kritikusan fogalmazott. A második 20 percben sikerült azt a harcmodort elõcsalogatni, amit a szakmai stáb elvár. Ekkor jó ritmusban és eredményesen kosárlabdázva 17 pontos hátrányból felállva három egységre megközelítettük a cseheket. Két adatot érdemes a statisztikai lapról, mely tudósításunkban elérhetõ, kiemelni: a 30-21-re elveszített lepattanócsatát és a 12 kihagyott büntetõt. Még felkészülési találkozóhoz képest is magas ez a szám. Ettõl függetlenül elmondható, hogy találni kapaszkodót a csütörtöki összecsapásban. A második félidõ játéka ugyanis hozott olyan elõremutató villanásokat, amire egy Európa-bajnokságon is lehet építeni.

A pénteki rivális 15 óra 30 perctõl Bosznia-Hercegovina lesz. Õk némileg kilógnak a mezõnybõl, hiszen nem résztvevõk a 2019-es Európa-bajnokságon. Talán játékerõben sem az a szint, mint a másik három gárda. Ennek megfelelõen dinamikájában egy teljesen más meccsre számíthatunk, mint a csehek ellen. Egy felkészülés során ilyenre is szükség van azonban. Vélhetõen ugyanis más erények kerülnek majd elõtérbe, de bízzunk benne, hogy sok tekintetben – különösen koncentrációban, motivációban – sikerül abban a mederben folytatni, ahol zártak a magyar lányok a hazaiak ellen. A bosnyákok 85-62-re kikaptak a lettektõl. 15 perc után kezdtek leszakadni és amíg magas ritmusban pörgették a játékot a lettek, nem bizonyultak versenyképesnek. Az elmúlt hétvégén riválisunk a megfiatalított horvát csapat vendége volt. Elõbb 69-54-re, majd 68-56-ra maradtak alul. Akkor is és a lettek ellen is a három nemzetközi rutinnal rendelkezõ jegyzettebb játékosuk bizonyult húzóembernek. Õk Miljana D¾ombeta, Milica Deura és Jovana Markoviæ.

A csehek elleni összecsapást a cseh közszolgálati televízió élõben közvetítette, így arról jogi okok miatt nem készült stream. A bosnyákok elleni összecsapást viszont már itthon is követhetjük. A találkozó élõképes közvetítése ITT érhetõ el a tervek szerint.

Hirdetés