Hirdetés
Magyarország

Pénteken Csata – TFSE fővárosi rangadó:

:

Hirdetés

Pénteken 19 órától egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Ezen az NKE-FCSM Csata és a TFSE-MTK méri össze az erejét a Ludovika Arénában.

A két csapat eddig mutatott játéka alapján egy pontgazdag, kifejezetten közönségszórakoztató fővárosi presztízsrangadó kerekedhet pénteken este. Emlékezhetünk az őszi összecsapásra, melyet 100-87-re nyert a Csata. Összesen 23 triplát láthattunk, melyből 15-öt jegyzett Tursics Krisztián együttese. Összességében pedig mindkét gárda 50% feletti mezőnymutatóval zárt. Azóta is maradtak ennél az iránynál a felek, a Csata 81.4, míg a TFSE 78.7 pontot átlagol. Olyan szempontból is pikánsnak ígérkezik a találkozó, hogy a VAL-mutató, a teljesítmény-index átlagát tekintve a két legjobb játékost – Alisia Jenkins-t és Megan Gustafson-t – ez a két együttes vonultatja fel.

Érdekesek ezek az egyéni statisztikák, mert gyakran szerepelnek a címlapokon a fentebb kiemelt légiósok. Mindkét csapat esetében azonban a jó szerepléshez a pluszt éppen az adja, hogy minőségi hozzájárulás jön a magyaroktól. A BEAC legyőzésekor Tursics Krisztián éppen Lelik Rékát méltatta, míg a TFSE – Cegléd visszatekintőjében Magyar Bianka szintén dícsérte a hazai teljesítményeket. A Csata esetében ez jobban várható volt már a szezon előtt, hiszen tavaly is nagyon szép teljesítményeket láthattunk, a TF-nél talán az élvonal egyik legkellemesebb idei meglepetése ez az aspektus.

Múlt héten a Csata a BEAC-ot verte. A klub honlapján megjelent elemzés rávilágít, hogy a BEAC a festékre helyezte a védekezés hangsúlyát és a harmadik negyedben jött meg jó távoli dobásokkal az a fordulat a játékban, ami elhozta a sikert. Végül belefért az elveszített lepattanócsata, mert 14 triplával zárt a Csata. Eközben pedig nem hibázott sokat mezőnyben. Mindössze 5 eladott labdát rögzítettek a statisztikai lapra. A TFSE extra kezdéssel verte a Ceglédet. Az első 20 percben a 33-ból 19 mezőnykísérlete célt ért, ami mellett 20-13-ra vezetett a lepattanócsatában és már 9 szerzett labdája volt.

Amikor két ilyen domináns támadó-erővel rendelkező csapat találkozik, ott mindig óriási kérdés, hogy a védekezés tekintetében melyik oldal tudja meglepni a másikat. Az a nyíltsisakos dobópárbaj nincs benne a levegőben, mint októberben. Ha azonban a két csapat marad annál a formájánál, amit az elmúlt hetekben mutatott, akkor a közönség biztosan nem fog csalódni.

Fotó: kosarsport.hu

Hirdetés