Hirdetés
Magyarország

Pénteken DVTK – BEAC találkozó az élvonalban:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi a 12. forduló a hazai élvonalban. Az Aluinvent DVTK fogadja az ELTE-BEAC Újbudát.

A 12. forduló a második kör kezdetét jelentené az alapszakaszban és az eredeti menetrend szerint nagyjából december elején jöttek volna ezek a párosítások. A koronavírus itt is, mint az élet sok más területén közbeszólt. Összességben azért így is nagyon jól haladtak a mérkőzésekkel a csapatok és még valamivel előrébb is tart a bajnokság, mint a korábbi években ilyenkor februárban. Nyilván hozzá kell tenni, hogy március közepén az Euroliga és az Európa Kupa buborékos rájátszása majd ismét helyet követel magának.

Az Aluinvent DVTK 11 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella 4. helyéről fordul az alapszakasz utolsó etapjára, míg az ELTE-BEAC Újbuda 3 győzelemmel és 14 vereséggel a 10. pozícióból. A DVTK a nemzetközi porondon is érdekelt. Óriási bravúrral kivívta a továbbjutást az Európa Kupa csoportköréből Földi Attila csapata. A BEAC öthetes szünetből jön, de Balogh Judit tanítványai is jó szájízzel mehettek a kisebb pihenőre. A PINKK legyőzése az alsóházi küzdelmek szempontjából kiemelkedően értékes. Gyakorlatilag a 10. helyet érheti a BEAC számára az alapszakasz szempontjából.

Kedvező helyzetben vagyunk a meccs felvezetése kapcsán, miután Medgyessy Dóra lapunknak adott a napokban egy részletes interjút és az ELTE-BEAC Újbuda honlapjának segítségével a fővárosi gárda csapatkapitányának, Szabó Dórának a gondolatait is megismerhettük.

A csapatok október 3-án az első fordulóban találkoztak. Kis túlzással egy másik világ volt akkor, hiszen azóta a továbbra is velünk élő járvány rengeteg kihívást támasztott a mindennapok elé. Egy biztos, hogy azon az októberi meccsen 73-68-ra nyert az Aluinvent DVTK a Gabányiban. Tipikus első forduló összecsapás kerekedett a vártnál szorosabb eredménnyel. A magassági fölényét érvényesítette a DVTK, mely Kristine Vitola (18 pont, 13 lepattanó) és Chanel Mokango (15 pont, 15 lepattanó) révén két dupla-duplás teljesítményt is felvonultatott. Vitola azóta távozott, viszont Keyona Hayes megszerzésével egy sokoldalú és ponterős vezérrel erősödött a miskolci csapat.

A DVTK számára kulcskérdés, hogy azt az emlékezetes és valóban extra törökországi teljesítményt állandósítani tudja a bajnokságban. A BEAC számára a következő időszak pedig az alsóházi rájátszásra való felkészülésről szólhat. Szabó Dóra visszatérésével egy kicsit rutinosabb lesz a csapat. Ha az eddigi időszakot nézzük, akkor ki kell emelni Boros Júlia játékát, aki rendkívül jól él a lehetőséggel. A szünetben a szekszárdi fiatalokkal játszott egy felkészülési meccset a BEAC és akkor Janae Smith ponterős játéka mellett éppen Boros volt a második legeredményesebb. Bár egyértelműen meghatározható, hogy a DVTK a favorit, de a folytatás miatt mindkét fél szempontjából egy érdekes meccsre készülhetünk.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés