Hirdetés
Archivum

Pénteken este Kaposi Pálmáék megkezdik szereplésüket az országos fõtáblán:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában az egyenes kieséses küzdelemsorozat a Final Four-ba jutásért. A University of Minnesota csapata Kaposi Pálmával a soraiban az elsõ körben a Green Bay ellen lép pályára.

A University of Minnesota a Spokane régióba nyert besorolást a 64 csapatos fõtáblán. A régiójukban a 10. rangsorolást kapták és így az ott 7. helyen rangsorolt Green Bay ellen kezdenek. A Minnesota kiváló szezont futott, gyakorlatilag az elmúlt 10 év legsikeresebb szereplését mutatták be. Végül az alapszakaszt 23 gyõzelemmel és 8 vereséggel zárták, ami a 2014/2015-ös szezon óta a legjobb mutatójuk. A Big Ten Konferencia rájátszásában pedig az elõdöntõig jutottak.

A szakmai program a története során 10. alkalommal kapta meg a lehetõséget, hogy az ország 64 legjobb csapata között bizonyítson. Utoljára az elõbb már említett 2014/2015-ös szezonban volt erre alkalmuk. A Minnesota a saját régiójában kétszer kapta eddig a 10. kiemelést a 64-es fõtáblán, elõbb 1994-ben, majd 2009-ben. Érdekesség, hogy mind a két alkalommal kivívták a továbbjutást. Reméljük ez a sorozat idén is folytatódik. A legjobb szereplésük pedig 2004-re tehetõ, amikor Final Four-ba jutottak.

A Green Bay a Horizon League megnyerésével került be a 64 csapat közé. A szezonban a mérlegük 29 gyõzelem és 3 vereség. A szakmai programjuk történetében 18. alkalommal szerepelnek ilyen magasságban. Az elmúlt 10 évbõl kilenc alkalommal ott voltak az ország legjobb csapatai között. Két ismertebb játékosuk van. A 178 cm magas Allie LeClaire, aki már végzõs és a program történetének legeredményesebb játékosai között tartják számon. Jessica Lindstrom nevét kell még kiemelni, aki az idei szezonban már 18 dupla-duplát jegyzett. Az átlaga pedig 15.2 pont és 10.5 lepattanó.

A Minnesota és a Green Bay eddig 13 alkalommal találkozott. Az örökmérleg hét Minnesota és hat Green Bay siker. Utoljára 2014-ben a WNIT sorozatban mérték össze az erejüket, amikor a Minnesota 62-60-as sikert aratott. Ezúttal is kiegyenlített mérkõzésre számítanak az elõzetes esélylatolgatások. A két csapat sok tekintetben hasonló erényeket csillogtatott eddig. Kínál lehetõséget a Minnesota számára a bravúrra ez a mérkõzés.

Hangulatvideó a University of Minnesota edzésérõl:

A fõtábla

Hirdetés