Hirdetés
Archivum

Pénteken este kezdenek Nagy Dorottyáék a Divízió II-es fõtáblán:

:

Hirdetés

Pénteken este megkezdõdik az NCAA Divízió II-es Kosárlabda Bajnokságának rájátszása. A 64-es fõtáblán a Tampa Spartans csapatának is szurkolhatunk, ahol Nagy Dorottya teljesítményét követhetjük.

Fotó: tampaspartans.com

Fotó: tampaspartans.com

A Sunshine State Konferencia negyeddöntõjében ugyan alulmaradt a Tampa, de az egész szezonban nyújtott stabil teljesítményük végül kifizetõdött. Az NCAA Division II Women’s Basketball Committee lehetõséget adott számukra, hogy az országos fõtáblán bizonyíthassanak. Már hírt adtunk arról, hogy a Déli Régióba (South Region) nyertek besorolást, melynek küzdelmeit a Florida Southern College rendezi a lakeland-i Jenkins Fieldhouse aréna falai között. Itt az elsõ mérkõzésen a Lee University lesz az ellenfelük.

Nagy Dorottya csapatát a szakemberek az 5. helyen emelték ki és így kapták meg a 4. Lee-t ellenfélnek. A Tampa 21 gyõzelemmel és 8 vereséggel zárta az alapszakaszt, ami saját Konferenciájukban szereplõ riválisok ellen 15/5-ös mutatót jelentett. A Sunshine State Konferencia nõi kosárlabda bajnokságát nézve az évad legjobb újonnan érkezõ (“Newcomer of the Year”) játékosa címet Nagy Dorottya kapta és az elsõ csapatba (First-Team All-SSC) is beválasztották. Az alapszakaszban 27 találkozón lépett pályára, ezeken 14 pont, 9.1 lepattanó és 1.9 gólpassz lett az átlaga.

A Lee University együttese a saját szintjén Nagy Dorottyáékhoz hasonlóan nem futott rossz szezont. Sõt, a szakmai program történetében elõször hódították el a Gulf South Konferencia trófeáját. A teljes évadot nézve 25 gyõzelem és 6 vereség a mérlegük. Ez Konferencia-riválisok ellen 16 sikert és mindössze 4 vereséget jelent. A csapatuk sztrájai Abby Bertram és Haley Schubert. Õket 1-es, 2-es poszton láthatjuk. A kettõsük rendkívül eredményes és kiváló összhangban játszik. Bertram lett a Gulf South Konferencia döntõjének MVP-je. A fináléban mind a ketten 19-19 pontot értek el.

Összességében is elmondható, hogy komoly támadó-potenciállal rendelkezõ alakulatról van szó, mely átlagban 70.5 pontot jegyzett az idei meccsein és mindössze 54.8-at kapott. Közel 10 szerzett labdát átlagolnak csapatszinten és a riválisaik eladott labdái után több, mint 20 pontot érnek el meccsenként. A különbözõ beharangozók szervezetten védekezõ, nagy iramot diktáló gárdáként mutatták be õket. Összességében tehát bravúr kellene a Tampától a továbbjutáshoz, de egy mérkõzésen bármi történhet. Ez a rájátszás szépsége.

Hirdetés