Hirdetés
Magyarország

Pénteken este Szekszárd – PINKK mérkőzés:

:

Hirdetés

Pénteken este 20 órától Szekszárdon összecsap az Atomerőmű KSC Szekszárd és a PINKK Pécsi 424. Ezzel a találkozóval kezdetét veszi a 16. forduló a hazai élvonalban.

A Hepp Kupa pécsi rendezésű négyes döntője miatt került előrébb az összecsapás és mondott le a pályaválasztói jogáról a sereghajtó PINKK. Mindkét csapat fontos feladatok előtt áll, miután a Szekszárd jövő héten megkezdi az Európa Kupa rájátszását, míg a PINKK magyar játékosainak reálisan a hétvégi erőpróba adhat esélyt idén egy kiemelkedő eredményre.

Az elmúlt a fordulóban a Szekszárd a DVTK-tól szenvedett hazai pályán vereséget. Nagy csata volt, ahol a korábbi remek eredményekhez képest valamivel kevesebb gólpassz és kedvezőtlenebbül alakuló lepattanócsata hozta hátrányba a szekszárdiakat. Ha lehet így fogalmazni, akkor az utóbbi hetek felfelé ívelő formája után az Európa Kupa play-off rajtja előtt még jó pillanatban is érkezhetett egy ilyen meccs. A PINKK ellen a játék pontosítására, a felmerülő hibák javítására és ezzel a Gernika elleni felkészülésre is nyílhat esély.

A PINKK-nek jól indult 2020, miután a BEAC otthonában a bajnokságban, majd idei utolsó EWBL meccsén a Dinamo Moszkva ellen nemzetközi porondon is megszakította nyeretlenségi sorozatát. Lélektanilag sokat adhatnak ezek az eredmények. A pécsiek játéka is kezd összeállni, mely elsősorban a két légiós Shenita Landry és Emma Stach ponterős játéka mellett annak tudható be, hogy a hazai magból is jönnek villanások. Ennek megfelelően egy szorosabb eredmény kialakításában joggal bízhat a PINKK.

Toronymagas favorit a pénteki találkozón a Szekszárd. A két csapat októberi meccsét 95-61-re nyerte a KSC. Azóta a szekszárdi oldal Ty Marshall és Sara Krnjic szolgálataira is számíthat. Mindkét játékosra főszerep hárulhat az Európa Kupában, ahogy Erica McCall, Ivana Dojkic vagy éppen Studer Ágnes ponterős játékára is.

Fotó: Jantner Zsolt – Atomerőmű KSC Szekszárd

 

Hirdetés