Hirdetés
Archivum

Pénteken folytatódik a török döntõ:

:

Hirdetés

Pénteken magyar idõ szerint 16 óra 30 perctõl rendezik a török bajnoki döntõ második mérkõzését. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban ismét a Cukurova fogadja a Fenerbahce-t. A hazaiak a második meccsüket is megnyernék közönségük biztatása közepette, amivel jelentõs 2-0-s elõnyre tennének szert a Fener otthonában következõ jövõ heti folytatás elõtt.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Nagyon érdekes találkozót láthattunk szerdán. A Fener-nél az elõdöntõ párharccal ellentétben ismét a Bria Hartley, Anastasiya Verameyenka kettõs kapott lehetõséget a Galata ellen remeklõ Kiah Stokes és Cecilia Zandalasini helyett. Valerie Garnier döntése sokáig bejönni látszott, miután 13 ponttal is vezettek. A Cukurova azonban, ahol az elõdöntõhöz képest Kim Mestdagh ismét tudta vállalni a játékot, a 41 pontos Chelsea Gray vezetésével fordított. Felfokozott hangulatú derbi volt, ahol az utolsó perceket egyértelmûen túlszerepelték a játékvezetõk. A Fener-nél hatalmas csalásként éltek meg a végjátékot. Ez talán túlzás, de a hazai pályát megkapta a Cukurova és ezt nem kezelte kellõ higgadtsággal a címvédõ.

Rengeteg a kérdõjel a pénteki második találkozó elõtt. Az jól látható, hogy jelenlegi állapotában nagy különbség nincs a két gárda között. Amennyivel több embert tud forgatni a Fener, talán annyival jobb erényeket mutatott döntõ pillanatokban csapatként a Cukurova. Nyilván joggal mondhatjuk, hogy Gray ihletett formája nélkül sehol nem lettek volna, de szüksége volt a társakra. A spanyol válogatott center Astou Ndour és Kelsey Bone kulcsfontosságú lepattanóira, a társak szerzett labdáira. A Fener joggal építhet arra, hogy Kelsey Plum és Kia Vaugh extra formát mutatott. Volt 7 szerzett labdájuk és 16 gyorsindításos pontjuk, amikhez ráadásul még a külsõ körülmények ellenére is mindössze 9 eladott labda jött. Ez azt mutatja, hogy a játékrendszerük, a védekezésük stabil maradt. Ráadásul a szakmai stáb számára – az elõdöntõhöz hasonlóan – ott van Zandalasini és Stokes, akiket bevethetnek.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

A Fener a Galata otthonában már tudott idegenben kulcsmeccset nyerni. Ez mindenképpen figyelmeztetõ a Cukurovának. Jó eséllyel még egyszer ilyen kedvezõ fújást nem kapnak és nyilván arra is készülniük kell, hogy Gray mellé több játékostól lesz szükség minõségi hozzájárulásra. Nagyon sok múlik azon, hogy melyik csapatban lépnek elõ a sztárok mellé többen vezérré, illetve elsõsorban mentálisan mennyire sikerül regenerálódni. Ilyen felfokozott idegállapotban ugyanis óriási szükség lenne minél több higgadt játékosra.

Hirdetés