Hirdetés
Európa

Pénteken hat mérkőzéssel zárulnak a decemberi Euroliga buborékos tornák:

:

Hirdetés

Pénteken hat összecsapásra kerül sor a női kosárlabda Euroligában.

A program 15 órától a játéknap rangadójával indul, amikor a B-csoportban a Fenerbahce és a Lyon csap össze. A Fenerbahce az USK Prahát és a Gdyniát is verte, ha ezúttal is nyernek, óriási lépést tesznek a továbbjutás felé. A Lyon a Gdynia legyőzése utána remek meccsen maradt alul az USK Prahával szemben. Ettől függetlenül komoly erőt mutattak és így megszorongathatják a Fener-t. A négyes másik találkozóján 18 órától az USK Prahának kötelező lesz a siker az Arka Gdynia ellen a továbbjutási esélyeik életben tartásáért. Ehhez minden adott is Natalia Hejkováéknak.

16 óra 30 perctől rendezik a Basket Landes – Sopron Basket összecsapást, melyhez részletes beharangozónk ITT olvasható.

17 órától az A-csoporton a világ szeme, amikor a Dinamo Kurszk és a Salamanca méri össze az erejét. Roberto Iniguez tavaly ilyenkor még a Kurszkot irányította, de nem csak a személye miatt érdekes ez a csata. A Kurszk az Orenburgtól elszenvedett veresége után nem hibázhat. A szerdán igencsak meggyőző teljesítményt nyújtó Salamanca pedig egy újabb sikerrel nagy lépést tenne a negyeddöntő felé.

A C-csoportban két mérkőzésre kerül sor. 17 órától az UMMC Jekatyerinburgra a TTT Riga vár. Becsülettel küzdött és szoros eredményt alakított ki az eddigi két meccsén a Riga, de meglepő lenne, ha a Jekatyerinburg ellen is képesek lennének erre. Az orosz sztárcsapat hiányos felállásban is remek kosárlabdát mutatott be eddig. Este a Girona – Famila Schio ütközet hatalmas téttel bír. Akár a Jekatyerinburg mögötti második továbbjutó hely sorsáról is dönthet.

Menetrend

A-csoport

17:00 Dinamo Kurszk – Perfumerias Avenida

B-csoport

15:00 Fenerbahce – LDLC ASVEL Feminin
18:00 Arka Gdynia – ZVVZ USK Praha

C-csoport

17:00 UMMC Jekatyerinburg – TTT Riga
20:00 Spar Girona – Famila Schio

D-csoport

16:30 Basket Landes – Sopron Basket

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés