Hirdetés
Magyarország

Pénteken hazai pályán szerepel az Euroliga negyeddöntőjében a Sopron:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken 18 órától rendezik a Novomatic Arénában a Sopron Basket és a Fenerbahce Euroliga negyeddöntő párharcának második felvonását. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban a keddi 82-62-es sikere után 1-0-ra vezet a Fener. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a folytatás előtt.

Március 17., péntek
18:00 Sopron Basket – Fenerbahce Alagoz Holding
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Gvidas Gedvilas (Litvánia), Goran Sljivic (Ausztria), Petar Pesic (Szerbia) – Milan Brziak (Szlovákia)

A Sopron Basket úgy maradt alul Isztambulban 82-62-re, hogy a 28. percben még 56-55-nél a mieink jártak előrébb. Ahogy a statisztikai visszatekintőnkben is kiemeltük, a harmadik negyed végén a soproniak mezőnymutatója még közel 50%-os (25/51) volt és mindössze 8 eladott labdával rendelkeztek.

„Ritkán ilyen büszke az ember a csapatra egy vereség után, de most mondhatom ezt az egész stáb nevében. Egy nagyon jó meccs van mögöttünk, melyen jól is játszottunk három negyeden keresztül. Sőt még a 35. perc környékén is voltak győzelmi esélyeink. Sajnáljuk, hogy a negyedik negyed így alakult, de ilyen szintű csapat ellen egy ilyen teljesítmény fel tudja őrőlni a lányokat. A Fener kvalitását dicséri, hogy 40 percen keresztül tudnak így kosárlabdázni. Most azon vagyunk, hogy megnézzük azokat az elkerülhető dolgokat, amiket, ha ki tudunk küszöbölni a játékból, akkor pénteken még jobb teljesítményre lehetünk képesek.” – hangsúlyozta lapunknak a soproniak másodedzője.

Önmagában a névsor is árulkodó a Fener erejéről. A keddi találkozón Breanna Stewart 20, Emma Meesseman 15, Alina Iagupova és Satou Sabally 13-13, míg Kayla McBride 12 pontot szerzett. Velük tudott a Sopron Basket versenyképes teljesítményt nyújtani.

„Védekezésben is voltak jó dolgaink, de nagyon nehéz őket igazán megállítani. Viszonylag az elején még sikerült olyan dobásokra késztetni őket, amiket ugyan be tudnak dobni, de talán gyengébb százalékkal. A támadójátékunkban a sok labdanélküli mozgás, okos megoldások, igazi csapatjáték az, ami a versenyképességet megalapozta. Illetve azok az egyéni megmozdulások, amik elengedhetetlenek egy ilyen csapat ellen ekkora téttel bíró meccsen.” – mondta Laczka Miklós, aki így foglalta össze, hogy melyek azok a területek, ahol lehet javítani a második felvonás előtt.

„Védekezésben a kis részletek helyrerakására, kis lemaradások kiküszöbölése. Még jobban koncentrálni arra, hogy gyorsindításos helyzetekben megfelelően érjünk vissza és ne adjunk nekik szabad területeket, ahol tudnak betörni vagy számukra könnyű dobóhelyzeteket teremteni. Lepattanóharcban meg kell próbálni jobban felvenni a versenyt, keményebben kizárni és a földön megnyerni azokat a párharcokat, amik a lepattanókért mennek. Támadásban pedig fenntartani azt a flow-t, ami a jó periódusokban jellemezte a csapatot.” – összegzett a soproniak másodedzője.

Hirdetés