Hirdetés
Archivum

Pénteken ismét Magyar Parasport Napja, országszerte Lélekmozgató:

:

Hirdetés

Pénteken második alkalommal ünneplik meg a Magyar Parasport Napját, amelynek keretében idén is érzékenyítõ és interaktív osztályfõnöki, valamint rendhagyó testnevelés órákat tartanak országszerte, ezeken a gyerekek egyebek mellett kipróbálhatják a fogyatékkal élõ sportolók sportágait.

Forrás: MTI

A tanulók az ülõröplabdán, a bocsán, a csörgõlabdán, a kerekesszékes kosárlabdán, a vakfutáson és a padlóhokin keresztül nyerhetnek bepillantást a parasportba, az osztályfõnöki órákon pedig beszélgethetnek a fogyatékkal élõk helyzetérõl, de megnézhetik A csodafedezet – Vitéz Halassy Olivér címû dokumentumfilmet is, amely a kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó és vízilabdázó életét mutatja be.

Az Országgyûlés 2017 decemberében nyilvánította február 22-ét a Magyar Parasport Napjává. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidõsport Szövetsége (FODISZ) tavaly rendezte meg elõször a Lélekmozgató elnevezésû, érzékenyítõ programot, amelyhez akkor közel ötszáz oktatási intézmény csatlakozott. Idén nemcsak az általános és középiskolákat, hanem az óvodákat is bevonják a programba.

A Lélekmozgatón kívül az egész napos programsorozat részeként megkoszorúzzák a Magyar Paralimpiai Bajnokok falát – ezen az eseményen ott lesz a Magyar Parasport Napjának két nagykövete, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, valamint Suba Róbert, paralimpiai ezüstérmes kajakozó is -, bemutató foglalkozást tartanak a Semmelweis Egyetem Petõ András Pedagógiai Intézetében, és az MPB ünnepi közgyûlésére is ezen a napon kerül sor, amelynek keretében szakmai konferenciát rendeznek és díjakat adnak át.

Hirdetés