Hirdetés
Archivum

Pénteken jön az egyenes kieséses szakasz a 3×3-as U18-as VB-n:

:

Hirdetés

Pénteken lezárul Ulánbátorban a 3×3-as U18-as Világbajnokság. Ugyan válogatottunk nem jutott a legjobb nyolc közé, de röviden érdemes áttekinteni, hogy mit hozhat a torna végjátéka.

A csoportkört követõen az ötösök elsõ két helyezettjei folytatják a negyeddöntõben. Ennek megfelelõen Kína – Fülöp-szigetek, Japán – Új-Zéland, USA – Indonézia és Franciaország – Mexikó párosítások lesznek a négy közé jutásért. A felsõ ágon a veretlenül menetelõ Kína nagy favorit. Õk a négy csoportmeccsükön 80 pontot értek el, ami kiemelkedõ 20-as átlag. Elõzetesen azt hangsúlyoztuk, hogy a kínaiak valamivel kisebb rutinnal rendelkezõ gárdát hoztak. Ugyanakkor egy kiválóan képzett, gyors, jól dobó együttest ismertünk meg tõlük. Nagy esélyesek Fülöp-szigetek ellen. Nem szabad õket sem lebecsülni ettõl függetlenül, hiszen a franciáktól elszenvedett nagy arányú vereség mellett Csehországot és Hollandiát verték a csoportkörben, ami nagy skalp 3×3-ban.

Japán szintén veretlen a csoportkör után. Tavaly az U23-as korosztályban VB-döntõt játszottak. Brutális, ahogy fejlõdik náluk a szakág. Ugyanazt a szervezettséget hozzák, mint tavaly októberben az idõsebbeknél. A nagy meccsrutin, a rendkívül gyors mozgás és szoros védekezés olyan alapokat jelent, ami idõvel a felnõtteknél is meghozza majd nekik az áttörést. Lehet, hogy már a hazai Olimpián jövõre. A negyeddöntõk legjobban várt párharca lesz az Új-Zéland elleni csatájuk. Mi is jól ismerhetjük Új-Zélandot, akik rendkívül fizikális kosárlabdát mutatnak eddig a tornán. Teljesen más irány, mint Japán. Két felfogás is ütközik tehát.

A másik ágon már mindenki az álom elõdöntõre hangol USA és a Franciaország között. Elõrehozott finálé lehet a torna két legerõsebb, legjobb szerkezetû, minden statisztikai mutatóban domináló gárdája között. Elõtte azonban mindkét csapatnak be kell jutnia a négy közé. Ez egyik félnek sem okozhat gondot. Az amerikaiak azzal az Indonéziával mérkõznek, akik három európai csapatot megelõzve jutottak a négy közé. Náluk kiemelkedõ, hogy rendkívül jól menedzselték a szoros végjátékokat mindegyik rangadón. Jól dobnak távolról és önbizalommal telve kosárlabdáznak. Mivel nem lesz veszíteni valójuk, – a mieinkhez hasonlóan – elõttük is nyílhat esély, hogy kifejezetten éles perceket kényszerítsenek ki az amerikaiak ellen.

A franciák ebben a korosztályban mindig esélyesek. Nagyon jól érzik, hogy egy gyors kisemberrel és három atletikus, jól dobó magassal sikeresen lehet szerepelni. Ezúttal is ezt látjuk. Kiválóan képzettek a játékosaik és rendkívül határozottan védekeznek. A 10 pontot egyedül a csehek lépték át ellenük. Mexikó ellen nagyon bíznak egy gyors, magabiztos továbbjutásban. Erre azért is lehet szükségük, hogy az USA elleni várható elõdöntõ elõtt minél kevesebb energiát veszítsenek. Mexikó elégedett lehet az eddigi szereplésével. Õk már tavaly az Ifjúsági Olimpián is megmutatták, hogy egyre jobban fejlõdik náluk a szakág. Mivel 5-5-ben nincs esélyük nagy eredményre, felismerték, hogy itt lehet sikerélmény. Egyre több tornát rendeznek és ennek megvan már most a látszata ezzel a negyeddöntõvel.

Menetrend – június 7., péntek

Negyeddöntõk

07:50 Kína- Fülöp-szigetek
08:15 Japán – Új-Zéland
10:00 USA – Indonézia
10:25 Franciaország – Mexikó


Elõdöntõk

11:55 Kína- Fülöp-szigetek gyõztese – Japán – Új-Zéland gyõztese

12:20 USA – Indonézia gyõztese – Franciaország – Mexikó gyõztese

13:20 Bronzmérkõzés

14:15 Döntõ

A csoportok végeredménye

Hirdetés