Hirdetés
Európa

Pénteken két Eb-selejtezőt rendeznek:

:

Hirdetés

Pénteken két mérkőzéssel folytatódnak a 2021-es Európa-bajnokság selejtezői. Rigában a D-csoport összecsapásai jönnek, Csehország – Dánia és Románia – Olaszország találkozókat követhetünk.

A program 15 óra 30 perctől a cseh – dán csatával kezdődik. A csehek kiváló pozícióban vannak, tavaly nyertek Olaszországban és egy váratlanul szoros meccsen, de legyőzték Romániát. Vasárnap estére akár be is biztosíthatják Stefan Svitek tanítványai a továbbjutást. Az előjelek viszont nagyon kedvezőtlenek. Október közepe óta áll a cseh bajnokság. Az elmúlt egy évben a válogatott bő keretében számításba vett 25 játékosból pedig mindössze 12-en bevethetőek. Az a 12, aki ott van most Rigában. Szerkezetben, rotációban egy rendkívül felforgatott együttest láthatunk. Ettől függetlenül Dánia ellen kötelező a siker. A dán utánpótlás sokat fejlődött és ez a fiatal keret a következő években versenyképesebb lehet, de ez az időszak még nem róluk szól.

Este 18 óra 45 perctől pedig Románia és Olaszország csap össze. Mindkét gárda 1/1-es mutatóval áll és a folytatásban reális továbbjutási esélyei csak a győztesnek lesznek. Az olaszok október végéig egészen jól haladtak a bajnoksággal. Az utolsó három forduló borult, de a játékosaik lendületben vannak. Ráadásul Cecilia Zandalasini is rendelkezésre áll. A Fenerbahce-t elérte a koronavírus, a németek például Satou Sabally-t veszítették el emiatt, de az olasz zsenit elkerülte. A jelenléte esélyessé teszi a csapatukat, mely tavaly nagyon keveset mutatott. Ugyanakkor olyan bázisa van az olasz női kosárlabdának, olyan kiemelkedő eredményeket értek el utánpótlásban, hogy egy után idő felnőtt szinten is ott lesznek. Ahhoz, hogy ezt megmutassák már 2021-ben, innen tovább kell lépniük. Románia szintén nehéz helyzetben van, miután a honosított Ashley Walker nem lehet ott a csapattal. A bajnokság még nem kezdődött el. A kupa selejtezőit rendezhették meg buborékos formában és a Sepsiszentgyörgy Euroliga selejtezőt vívott. Összesen ennyi tétmeccs van a lábukban, nincsenek játékban és ez óriási hátrány.

Menetrend, élő statisztika

D-csoport
15:30 Csehország – Dánia (ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ)
18:45 Románia – Olaszország (ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ)

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés