Hirdetés
Magyarország

Pénteken kettő mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A rájátszás következő játéknapján két találkozót rendeznek a bajnokságban. Míg a Play-Off elődöntőjében a DVTK a Sopron Basket ellen játssza második mérkőzését, addig a 9-12. helyért zajló csaták a PINKK – BKG összecsapásával folytatódik.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

DVTK – Sopron Basket – 18:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Hazai pályán tíz-tizenöt pontot jelenthet a szurkolóink támogatása, a másik tíz pontot nekünk kell megoldanunk saját kútfőből. Okosabban és ravaszabban kell játszanunk a nagyon megtervezett soproni védekezés ellen. Ez egy szép feladat, igyekszünk megoldani és kiharcolni egy újabb soproni összecsapást. Bátran kell vállalkoznunk betörésekre, sokkal több improvizatív játékra és kreatív megoldásra van szükség. A kapott pontok száma és ezzel a védekezésünk nagyjából rendben volt, bár gyorsindításból megkaptuk azokat a pontokat, ami nagyon is jellemző a Sopron játékára. Ha sikerül megtalálnunk az összhangot a védekezésből való átmenet és a támadásszervezés között, valamint minden szinten egy kicsit keményebben kosárlabdázunk, van keresnivalónk hazai pályán.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Csak és kizárólag az a célunk, hogy a második meccsre tudjunk javítani az elsőn elkövetett hibáinkon. Ugyanazt tudom mondani, mint a hét elején. Bizonyos szempontból nagyon jó egy ilyen erőfelmérő, de egyáltalán nem úgy tekintünk rá, mint valamilyen Euroliga Final4-ra való felkészülés. Arra kell számítani, hogy nehéz meccs lesz idegenben, nagy hangulatban, egy jól szervezett csapat ellen. Fontos a magas koncentrációs szint. Ez az előző mérkőzésen sok elemben vissza is köszönt. Azt mondhatom, hogy meg kell próbálni még jobban emelni ezen. Mindenkinek ez kell legyen a szeme előtt, hogy akkor lesz jó az a pénteki mérkőzés, ha kevesebb hibát tudunk elkövetni, mint azt tettük kedden. Fontos az, hogy egységesek legyünk és úgy álljanak hozzá a játékosok, hogy mindegy kitől érkezik például a pontban is megnyilvánuló eredményes teljesítmény, itt a csapatjátékot kell nézni és az adott szituációban a legjobb helyzeteket keresni.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 2. FORDULÓ

PINKK Pécsi 424 – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 18:00 – Kozármisleny, Sportcsarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424):Két ellentétes mérkőzést játszottunk le eddig a playout folyamán. A BEAC ellen remek védekezést tettünk le az asztalra akadozó támadójáték mellett, a Cegléd ellen pazar támadójáték és kiváló egyéni teljesítményekhez kritikán aluli védekezés párosult. A recept egyszerű, javítani kell a védekezésünkön és megtartani azt a ritmust támadásban, amit Cegléden produkáltunk. A szezon végére nyilvánvaló, hogy a BKG és köztünk fog eldőlni a bennmaradás kérdése, így nem is kérdés, hogy hatalmas téttel bír ez az összecsapás mindkét csapat számára.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Pénteken Pécsre utazunk a PINKK elleni mérkőzésünkre, ami a Play-out szempontjából kulcsfontosságú lesz számunkra. Tudjuk, hogy mi a mérkőzés tétje és úgy is készülünk. Nagyon motivált a csapat és remek munkát végeztek a felkészülés során – azonban ez szinte minden egyes alkalommal elmondható. Az utolsó pillanatig küzdeni és harcolni fogunk és természetesen győzni megyünk Pécsre. A BEAC ellen egy szinte megnyert mérkőzést buktunk el, ám az ebből adódó fájdalmat megpróbáljuk motivációnak felhasználni, és megmutatni, hogy mi is képesek vagyunk több mérkőzést nyerni sorozatban.”

Hirdetés