Hirdetés
Archivum

Pénteken kezdetét veszi a Szlovák Kupa hatos döntõje Pöstyénben:

:

Hirdetés

Spanyolország és Lengyelország mellett Szlovákiában is péntektõl vasárnapig rendezik a helyi kupasorozat hatos döntõjét. Hosszú idõ után háromesélyes a Szlovák Kupa.

Fotó: facebook.com/PiestanskeCajky/

Fotó: facebook.com/PiestanskeCajky/

Szlovákiában az alapszakasz felénél a tabella elsõ hat pozícióját elfoglaló gárda méri össze az erejét a hatos döntõben. A lebonyolítás értelmében a Pie¹»anské Èajky és a Good Angels Ko¹ice kiemelt. Ezen két gárda a szombati elõdöntõben mutatkozik be. Az esélyeket nézve azonban az MBK Ruzomberok alakulatával is számolni kell, akik a téli szünetben jól erõsítettek.

A címvédõ a pöstyéni csapat, mely a tavalyi évhez hasonlóan hazai pályán, saját közönsége elõtt szerepelhet. Ettõl függetlenül nincs egyszerû dolguk, hiszen nekik kell az elõdöntõben vélhetõen a Rózsaheggyel mérkõzniük. Azzal a Rózsaheggyel, mely Shatori Walker-Kimbrough és Aaryn Ellenberg személyében két minõségi amerikai játékossal erõsített. Bozóki Bettinának is szurkolhatunk majd a teljesítményüket figyelve. Az MBK Ruzomberok-nál igencsak megnõttek az elvárások, de nehéz lemérni a valós játékerejüket, miután az új felállásban mindössze egy tétmeccsük volt. Ettõl függetlenül a pénteki negyeddöntõt a Nyitra ellen gond nélkül hozniuk kell 

A másik ágon a Kassának kikövezett útja van a döntõig. Az elõdöntõben ugyanis az ©BK ©amorín-BK ©KP 08 Banská Bystrica párharc gyõztesével mérkõznek. Ebben a két csapatban pedig komoly minõséget nem találunk. A kassaiaknak egészen szerdáig szinten tökéletes szezonjuk volt. Az Európa Kupában bejutottak a 8+4 közé, az EEWBL-ben veretlenül nyerték a csoportjukat és a bajnokságban a pöstyéni vendégjátékig nem találtak legyõzõre. Ugyanakkor az a bajnoki rangadó figyelmeztetõ jel lehet számukra, hiszen még a téli igazolásuk Helena Sverrisdottir is ott volt a keretükben, 10 pontos elõnyrõl azonban elrontották a meccset. Ettõl függetlenül a Kassa a favorit és ha a két trónkövetelõ közül bármelyik odaérne a végén, azt meglepetésként könyvelhetnénk el.

A hivatalos program

Január 19., péntek
16:30 MBK Ru¾omberok – BKM Junior UKF Nitra
19:00 ©BK ©amorín – BK ©KP 08 Banská Bystrica

Január 20., szombat
15:30 Pie¹»anské Èajky – MBK Ru¾omberok/BKM Junior UKF Nitra
18:00 Good Angels Ko¹ice – ©BK ©amorín/BK ©KP 08 Banská Bystrica

Január 21., vasárnap
16:00 Döntõ

Hirdetés