Hirdetés
Archivum

Pénteken kezdõdik a kadettek “B” döntõje, bemutatkoznak a csapatok:

:

Hirdetés

Pénteken az MTK Budapest rendezésében a Városmajorban, az MTK Kosárlabda Csarnokban kezdetét veszi a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “B” döntõje. Ismerkedjünk meg a torna programjával és a résztvevõ csapatokkal.

A tornát a klasszikus lebonyolítás jellemzi. A nyolc résztvevõ gárda pénteken vívja a negyeddöntõket. Ezen párharcok gyõztesei játszanak szombaton az elõdöntõben, mely az országos 9-12. helyért zajló küzdelmeket jelenti. A pénteki meccsek vesztesei pedig az országos 13-16. pozícióért küzdenek a folytatásban. Vasárnap jönnek a helyosztók mérkõzések.

A tervezett menetrend

Május 25., péntek
12:00 Széchenyi KA – Dávid Kornél KA (I.)
14:00 Zsíros Akadémia Kõbánya – DVTK Akadémia “B” (II.)
16:00 PVSK Nemzeti Akadémia – Szeged KE (III.)
18:00 MTK Budapest – Török Flóris – Törekvés SE “A” (IV.)

Május 26., szombat
10:00 I. vesztese – II. vesztese (A)
12:00 III. vesztese – IV. vesztese (B)
14:00 I. gyõztese – II. gyõztese (C)
16:00 III. gyõztese – IV. gyõztese (D)

Május 27., vasárnap
9:00 „A” vesztese – „B” vesztese (15. helyért)
11:00 „A” gyõztese – „B” gyõztese (13. helyért)
13:00 „C” vesztese – „D” vesztese (11. helyért)
15:00 „C” gyõztese – „D” gyõztese (9. helyért)

A résztvevõ csapatok

Széchenyi KA

4 László Dóra
5 Reider Janka
6 Ferenczi Kata
8 Milkovics Réka
11 Suga Luca
12 Nagy Anna
13 Kéita Aya
14 Geleta Fanni
15 Bodor Betti
20 Bende Réka
22 Bogdán Réka

Tullner Krisztián: A szezon elején az “A” döntõt céloztuk meg és nagy reményekkel vágtunk neki a pontvadászatnak. Idõ közben sok tényezõ is hátráltatott minket és a keretet is át kellett alakítanunk. Mindent megtettünk sajnos az erõnkbõl most erre futotta. A csapatban sok fiatal még serdülõ korú játékos kap lehetõseget ami számukra egy újabb lépcsõfok. Igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból és jó mérkõzéseket játszani. Sok sikert kívánok mindenkinek ! HAJRÁ GYÕR!

Dávid Kornél KA

Tamás Jázmin
Ehmann Dalma
Füzy Csilla
Horváth Dóra
Németh Bíborka
Vas Beatrix
Vas Viktória
Kocsis Zita
Vincze Lilla
Makó-Babits Fanni
Máthé Noémi
Ehmann Tímea
Ugrics Blanka
Bakró-Nagy Kata
Gugolya Eszter
Dávid Mia

Szentpáli Gergõ: Sajnos a korai, szeptember közepén megrendezésre kerülõ ötcsapatos selejtezõn a második helyen végeztünk a BEAC mögött, és mivel csak az elsõ juthatott a kiemelt bajnokságba, a szezon elsõ felében a regionális bajnokságban szerepelhettünk. A regionális szakaszt viszonylag könnyen megnyerve februárban tudtunk visszakerülni a kiemelt bajnokság alsóházába, ahol rendkívül hasznos és tanulságos mérkõzéseket tudtunk játszani csoportunkban. Sajnos igencsak hullámzó teljesítményünk miatt tovább már nem tudtunk menetelni. A szezon egészét nézve reális a helyünk a döntõben, azonban a következõ években azért fogunk dolgozni, hogy ez a korosztályunk eljuthasson majd a legjobb nyolc csapat közé. Az elmúlt hetek és a felkészülési mérkõzéseink alapján bizakodva várjuk a döntõt, ahonnét minél több gyõzelemmel szeretnénk hazatérni.

Zsíros Akadémia Kõbánya

5 Takács Dorina
7 Józsa Evelin
8 Moharos Veronika
10 Glavinics Anna
13 Halmai Tiffany
14 Hajdu Vanessza
15 Kutrik Dóra
17 Nagy Réka
22 Ugaros Lili
24 Szabados Kinga
25 Turi Eszter
26 Nagy Anna
35 Szabó Réka

Tatár István, Sámuel Gergely: A tavalyi szezonhoz képest elõreléptünk. Kitûzött célunkat, hogy a legjobb 16 csapat közé kerüljünk, elértük. Örülünk, hogy ismét lehetõséget kapunk megmutatni, hogy nem véletlenül jutottunk el eddig. Biztosak vagyunk benne, hogy egy igazi sportélménnyel lesznek gazdagabbak a játékosaink. Mindenkinek jó mérkõzéseket kívánunk!
 

DVTK Akadémia “B”

1 Szegeczki Hajnalka
2 Nagy Csenge
7 Tóth Boglárka
12 Béres Noémi
17 Hajdu Angelika
18 Filep Dorina
19 Balázs Lea 19
24 Szalontai Dorina
25 Bodrogi Éva
35 Balla Sára
43 Márkusz Lilla
45 Szarvas Lilla
49 Papp Réka

Sörlei Tamásné, Vaszi Ádám: Nem sok egyesület büszkélkedhet azzal, hogy egy korosztályban két csapata is szerepel az ország legjobb 16 csapata között. Elsõ számú csapatunk az „A” döntõben küzd minél jobb helyezésért, B csapatunk pedig itt a „B” döntõben igyekszik eredményesen szerepelni. Egész évben sokat dolgoztak a lányok, több edzõ közös munkája segítette a csapatot fejlõdésükben és ennek az eredménynek az elérésében. Sajnos nem egy sérültünk is van, de remélem, ez nem gátolja a lányokat, hanem inkább még nagyobb erõbedobásra sarkalja a minél jobb szereplés elérésében. Minden csapatnak sérülésmentes, sportszerû küzdelmet kívánok!
 

PVSK Nemzeti Akadémia

Horváth Boglárka
Imhof Sára
Mándity Mirna
Borbás Panni
Molnár Viola
Dabis Dóra
Auth Réka
Pálfi Veronika
Hajgató Regina
Földing Anna
Rankasz Bora
Temes Boróka
Tóth Réka

Iványi Dalma, Meszler Balázs: A szezon végéhez értünk, amikor is a lehetõség elõttünk áll, hogy jó érzésekkel és egy szép eredménnyel zárjuk az évet. Hosszú és kemény évad van mögöttünk, ahol az elsõdleges célkitûzést elértük, és a Kiemelt Bajnokságba jutottunk. Úgy érzem nagyon hasznos és fontos tapasztalatokat gyûjtöttünk, és kirajzolódott a csapat erõssége és az is megmutatkozott, hogy miben kell még sokat fejlõdnünk. A hétvégi tornán elsõsorban a szív és az akarati tényezõk fognak dönteni! Melyik csapat lesz éhesebb a sikerre, és ki fog keményen küzdeni minden egyes labdáért! Remélem, MI leszünk ez a csapat, és ha ehhez még hozzátesszük a jó koncentrációt és egy-két jó egyéni teljesítményt, akkor a végén boldogan, elégedetten és gyõzelmekkel a zsebünkben nézhetünk egymás szemébe! Ragadjuk meg ezt a lehetõséget és akarjunk a legjobbak lenni!!! Hajrá Lányok,hajrá PVSK!
 

Szeged KE

4 Nyilas Enikõ
5 Pálfi Nikolett
6 Ódry Krisztina
7 Kendl Rita
8 Antal Anna
9 Terhes Emma
10 Sükösd Tekla
13 Horváth Gréta
14 Tóth Gabriella
15 Peckham Júlia
16 Pásztor Lili
18 Kovács Enikõ

Mészárosné Kovács Andrea: Gratulálunk és köszönjük a BEAC és a Baja csapatának, hogy csoportunkból az “A” döntõbe jutottak, így részt vehetünk a “B” döntõn. Sérülésmentes, sportszerûen küzdelmes mérkõzéseket kívánok minden U16 döntõn szereplõ csapatnak.
 

MTK Budapest

4 Bojtár Boglárka
5 Gróf Júlia
6 Jankó Borbála
8 Szabó Florentina
9 Tóth Klára
10 Molnár Júlia
11 Sárközy Borbála
13 Herczeg Anna
14 Dénes Diána
15szabó Réka Emese
20 Öcsi Boglárka
31 Nagy Cecília
38 Hruby Lili
24 Szûcs Laura
Kollár Veronika

Konta Gyula: A tavalyi serdülõ döntõ 8. helyezése után szerettünk volna elõrelépni egyet, megmutatni, hogy tudunk többet. Mindez jól is sikerült, stabilan álltunk a kiemeltben. Mígnem egyik meghatározó játékosunk megsérült. Azóta csúszunk lefelé, és sajnos a keresztjátékban sem tudtunk maradandót alkotni. Úgy tûnik a jelenlegi kerettel a „B” döntõre vagyunk alkalmasak. Igyekszünk itt helytállni, szebbik arcunkat mutatni! Sérülésmentes, sikeres döntõt kívánok mindenkinek!

Török Flóris – Törekvés SE “A”

4 Mohos Eszter
5 Szopka Rebeka
6 Redling Blanka
6 Horváth Lili
7 Strbik Fanni
12 Darázsi Dóra
13 Szilvási Kincsõ
14 Hoffmann Hanna
15 Szücs Anna
18 Ferenczi Lívia
19 Dernesch Fanni
23 Horváth Jázmin
24 Fábián Dorottya
30 Egri Vivien
35 Szabó Enikõ

Beliczay Krisztián: A tavalyi serdülõ döntõ után két játékosunk is távozott, így nem tudtuk mire lehetünk képesek. Jól indult az idényünk, kicsit szerencsétlenül nem jutottunk be a felsõházba, majd a keresztjátékról is lemaradtunk. Sajnos sérülés miatt is gyengültünk, de nagyon örülünk a “B” döntõnek is. Itt sem tudunk a legerõsebb összeállításba pályára lépni, de mindig az a legerõsebb csapatunk, amelyik a pályára lép. Mindent megteszünk, hogy méltón képviseljük az egyesületünket! Minden csapatnak sérülésmentes és fair-play játékot kívánok! Gyõzzön a kosárlabda!

A torna hivatalos mûsorfüzete:

Kiadvány kadett “B” döntõ 2018

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers.

Hirdetés