Hirdetés
Archivum

Pénteken kezdõdik az 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának prágai fordulója:

:

Hirdetés

Folytatódik a 3×3-as szakágban az U23-as Nemzetek Ligája. A mezõny az elõttünk álló hétvégén Prágában méri össze az erejét. Pénteken és vasárnap kerül sor egy-egy tornára.

Az U23-as Nemzetek Ligája június elején rajtolt, amikor a franciaországi Voiron városában rendeztek két tornát. A címvédõ magyar válogatott ezen az eseményen Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban szerepelt.

Az elsõ tornán elõdöntõt vívott a magyar csapat, a második tornán pedig csoportjában harmadik helyen zárt válogatottunk. Mindkét erõfelmérõt Franciaország nyerte, így õk két fordulót követõen 200 pontot jegyeznek és vezetik az összetett tabellát. A magyar válogatott 115 ponttal rendelkezik jelenleg.

A sorozat prágai fordulójára vasárnap kezdte meg a felkészülést válogatottunk. Károlyi Andrea szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy csütörtökön keltek útra a lányok cseh fõvárosba. Csapatunk Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összeállításban szerepel majd az eseményen.

A pénteki torna sorsolását már elkészítették a helyszínen. Ennek megfelelõen a magyar csapat az A-csoportba került, ahol Ukrajna és Hollandia lesznek az ellenfelek. A másik triót Franciaország, Oroszország és a házigazda Csehország alkotja. A korábbiakban megismert lebonyolítás szerint zajlanak a prágai küzdelmek is. A csoportok elsõ két helyezettje jut tovább az elõdöntõbe, ahol keresztbe játszanak a csapatok.

A tervezett idõbeosztás szerint a magyar válogatott pénteken 14 óra 30 perctõl mutatkozik be. Ekkor Hollandia lesz a rivális, majd 16 órától Ukrajnával mérkõzünk. Az elõdöntõket 17 óra 30 perctõl rendezik, míg a finálét a tervek szerint valamivel 19 óra elõtt kezdenék. Szombaton szünnap lesz, majd vasárnap következik a második prágai torna. Ez összességében az U23-as Nemzetek Ligájának a negyedik fordulója lesz.

A tervek szerint a mérkõzések mindkét játéknapról a FIBA YouTube csatornáján élõképes közvetítésben is követhetõek lesznek. A pénteki játéknap ITT nézhetõ.

A 3×3-as szakágban az U23-as Nemzetek Ligája a csehországi erõpróba után augusztus végén Debrecenben zárul. Hazánkban szintén két torna vár a mezõnyre. Ugyanakkor ezen korcsoport számára ezzel még nem ér véget a 3×3-as szezon, hiszen ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, október elején Kínában Világbajnokságot rendeznek. Ezen a Világranglistán elfoglalt pozíciója alapján már biztosította helyét a magyar csapat.

A héten egy fontos elismerés érte a hazai 3×3-as nõi kosaras közösséget. Tóth Cecília megkapta a értesítést arról a nemzetközi szövetségtõl, hogy immár hivatalos FIBA 3×3-as játékvezetõként tevékenykedhet. Gratulálunk és sok sikert kívánunk ezen a területen is!

Hirdetés