Hirdetés
Archivum

Pénteken kezdõdik az Európa Játékok 3×3-as tornája:

:

Hirdetés

Pénteken kezdõdik Minszkben az Európa Játékok 3×3-as kosárlabda tornája. A torna elõtt ismét sûrû napja volt a 3×3-as válogatottnak.

Az Európa Játékokon résztvevõ Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia összeállítású csapatunknak csütörtökön is két foglalkozást vezényelt a válogatott szakmai stábja, Süle Krisztina és Delmis Angéla. Délelõtt a versenyhelyszínen a Palova Arénában edzettek a mieink. Süle Krisztina szövetségi kapitány a helyszínrõl elmondta lapunknak, hogy félórás dobóedzést iktattak be a lányoknak. Ezt követõen pedig ebéd és pihenõ volt a program.

A magyar válogatott délután a sportolói faluban dolgozott, ahol Spanyolországgal vívtak nem hivatalos felkészülési mérkõzést a lányok. A pontos eredményt nem számolták, de Süle Krisztina elmondta: kiegyenlített mérkõzésre került sor, mely jól szolgálta a felkészülést. “10 percet játszottunk. Gyakorlásra kiváló volt az elsõ meccs elõtt. A lányok ügyesen játszottak, jól mozogtak.” – fogalmazott a szövetségi kapitány. 

Az esti órákban hivatalos kötelezettségek vártak a 3×3-as küldöttségre. Süle Krisztina és Delmis Angéla a technikai értekezleten vett részt. A válogatott játékosok pedig a sportolói faluban a csapatok köszöntésén voltak. A nap azzal zárult, hogy válogatottunk közösen megtekintette az amszterdami Világbajnokságról a társak mérkõzését és szép sikerét Türkmenisztán ellen.

Pénteken megkezdõdik a nagy kaland. Magyar idõ szerint 8 óra 25 percõl Csehország ellen debütálnak a mieink. A csehek szintén olyan nemzet, mely érintett az amszterdami Világbajnokságon. Õk is vegyes csapattal érkeztek. Tavasszal a felnõtt válogatottjukkal együtt a hazai sorozatuk a Chance 3×3 Tour állomásain vettek részt.

A kora délelõtti programba kerültünk helyi idõ szerint is, így marad lehetõség regenerálódni. Mivel válogatottunk három fõvel csere nélkül versenyez, gyakorlatilag minden percnek van jelentõsége. Legközelebb június 22-én, szombaton lépnek pályára Süle Krisztina tanítványai. Ekkor 10 óra 25 perctõl Németország, 12 óra 15 perctõl Románia lesz a rivális. A csoportokból az elsõ két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba.

Hirdetés