Hirdetés
Magyarország

Pénteken kivívhatja a bajnoki döntőbe jutást a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Pénteken az elődöntő második mérkőzésén a Sopron Basket a DVTK otthonában lép pályára. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot egy idegenbeli sikerrel lezárhatja a bajnoki címvédő. Laczka Miklós, a soproniak másodedzője foglalta össze a várakozásait.

Április 1., péntek
18:30 DVTK – Sopron Basket
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Győrffy Pál Attila, Frányó Péter (Bognár Tibor)

A párharc első mérkőzésén a Sopron Basket 68-49-re múlta felül a DVTK-t. A soproniak 41-33 után egy 15-0-s futással hagyták állva riválisukat a harmadik negyedben. A DVTK 35%-kal értékesítette lehetőségeit mezőnyből és 23 eladott labdával zártak a vendégek. Ez a soproniak védekezését dicséri.

„A győzelmet a jó védekezés alapozta meg. Nagyon sok esetben nehéz dobásokra kényszerítettük a DVTK-t, például támadóidő végén kellett kéz fölött megpróbálniuk kosarat dobni. Jó nyomás alatt tartottuk őket. Ami nagyon fontos és amin javítanunk kell, az a lepattanózás. Támadásban hullámzóak voltunk. Ott is akadtak nagyon jó periódusaink. Összességében azonban ott mutatkoztak olyan dolgok, amiben meg kell próbálni pontosítani és kielemezni, hogy mi az, amit csinálhatnánk jobban. Nincs erre most sok időnk, de egyértelműen ezen van a figyelem.” – mondta Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Egy héttel az Euroliga elődöntője előtt lép pályára Miskolcon a Sopron. Nagy várakozás előzi meg az összecsapást és Laczka Miklós ezúttal is hangsúlyozta, hogy nem szabad amolyan felkészülési állomásként tekinteni rá.

„Csak és kizárólag az a célunk, hogy a második meccsre tudjunk javítani az elsőn elkövetett hibáinkon. Ugyanazt tudom mondani, mint a hét elején. Bizonyos szempontból nagyon jó egy ilyen erőfelmérő, de egyáltalán nem úgy tekintünk rá, mint valamilyen Euroliga Final4-ra való felkészülés. Arra kell számítani, hogy nehéz meccs lesz idegenben, nagy hangulatban, egy jól szervezett csapat ellen. Fontos a magas koncentrációs szint. Ez az előző mérkőzésen sok elemben vissza is köszönt. Azt mondhatom, hogy meg kell próbálni még jobban emelni ezen. Mindenkinek ez kell legyen a szeme előtt, hogy akkor lesz jó az a pénteki mérkőzés, ha kevesebb hibát tudunk elkövetni, mint azt tettük kedden. Fontos az, hogy egységesek legyünk és úgy álljanak hozzá a játékosok, hogy mindegy kitől érkezik például a pontban is megnyilvánuló eredményes teljesítmény, itt a csapatjátékot kell nézni és az adott szituációban a legjobb helyzeteket keresni.” – összegzett Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés