Hirdetés
Magyarország

Pénteken lesz az Aluinvent DVTK főpróbája:

:

Hirdetés

Szerdán játszotta volna utolsó felkészülési mérkőzését az Aluinvent DVTK az Euroliga selejtezője előtt. Az MBK Ruzomberok azonban lemondta a találkozót és így a főpróbára pénteken kerül sor a Vasas Akadémia ellen egy zárt kapus mérkőzés keretében.

Fotó: DVTK.eu

Viszonylag későn kérte az összecsapás törlését a rózsahegyi gárda, így bár minden követ megmozgattak a DVTK vezetői, de már nem tudtak szerdára riválist leszervezni. A Reyer Venezia elleni EL-selejtező előtt viszont fontos mérkőzést játszani, már csak a sérült Chanel Mokango helyére érkőző Ziomara Morrison beépítése szempontjából is.

A Vasas Akadémia vállalta, hogy a két kassai vendégjátéka után pályára lép Miskolcon. Csütörtökön este még teljes keretével játszott Földi Attila együttese, majd pénteken több kulcsjátékos pihenőt kapott. Ugyan a Vasasnál sérülések hátráltatják a munkát, de közben a légiósok beépítése jól halad. Versenyképes gárda formálódik.

A DVTK-nál Mokango mellett is lesznek hiányzók. Shatori Walker-Kimbrough és csapata a Washington Mystics éppen hajnalban tett szert 2-0-s előnyre a WNBA elődöntőjében. Kányási Veronika és Katona Szidónia sem bevethető. Kérdés ezen felül, hogy Morrison-t mennyire lehet beépíteni az Euroliga-selejtezőig hátralévő napokban.

“Morrison jó alanynak tűnik, jól illeszkedik a csapatba, talán csak harciasságban lesz szükség egy kicsit többre tőle, de dolgozunk azon, hogy ez sikerüljön.” – jellemezte a Boon.hu portálnak nyilatkozva a centert Völgyi Péter az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

A felek megállapodása értelmében a pénteki találkozó zárt kapus lesz.

Hirdetés