Hirdetés
Archivum

Pénteken már a döntõbe jutás a tét a Magyar Kupán:

:

Hirdetés

Pénteken délután kerül sor a gyõri Killik László Nõi K&H Magyar Kupa elõdöntõire. A címvédõ Atomerõmû KSC Szekszárd a ZTE NKK-val találkozik a játéknap elsõ meccsén. Ezt követõen pedig a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK csap össze.

Az elsõ elõdöntõn 15 óra 30 perckor dobják fel a labdát. A ZTE NKK és az Atomerõmû KSC Szekszárd párharca érdekesnek ígérkezik, miután a bajnoki alapszakaszban is óriási csatákat vívott idén ezen két együttes. Mindkét gárda hazai pályán tudott diadalmaskodni riválisa felett. A ZTE novemberben 75-67-es sikert ünnepelhetett, míg a KSC februárban 64-58-asat. A két csapat között az elmúlt két évadban nagy versenyfutás alakult ki, melyet az is fokoz, hogy sok tekintetben hasonló stílust képviselnek. Szigorú védekezésre, jól szervezett támadójátékra építve. Ez jellemzõen magával hozza a magas hõfokú, parázs csatákat.

Ellentétes elõjellel várják a felek az elõdöntõt. A ZTE három bajnoki rangadót veszített a kupa elõtt és a BEAC ellen is sokáig nehezen találta a ritmust. A Szekszárdnak a legutóbbi három bajnoki siker mellett ott van a Girona elleni párharc, ami szintén önbizalmat adhat. A Csata elleni Magyar Kupa negyeddöntõ pedig igazi erõdemonstráció volt az 54%-os mezõnymutatóval, a 35 lepattanóval és a 17 gólpasszal. Ráadásul 10 játékos is legalább 10 percet töltött a pályán, ami bõ rotációt mutat. Ennek megfelelõen esélyesként várják az elõdöntõt. A ZTE eközben arra mindenképpen építhet, hogy február 9-én a tolnai megyeszékhelyen Maltsi és Horti nélkül tudott szoros összecsapást kikényszeríteni. Most pedig teljesebb kerettel állhat fel.

A másik ágon 18 órától rendezik a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK elõdöntõjét. Nehéz meghatározni az erõviszonyokat. A két csapat január 13-án vívott bajnoki rangadót. Ezen magabiztos soproni siker született Miskolcon, de az egy teljesen más versenyhelyzet volt. A Magyar Kupa felvezetése során a figyelem középpontjába került, hogy miként fogja beosztani az erõforrásait az Euroliga negyeddöntõre is készülve a bajnoki címvédõ. Csütörtökön a Gyõr ellen egy új rotációs rendszert láthattunk soproni részrõl. Queralt Casas és Aleksandra Crvendakic nélkül a keretbõl 10 játékos töltött a pályán legalább 14 percet.

Összességében az Euroliga meccsektõl és a bajnoki rangadóktól markánsan eltérõ felállásban is magabiztosan nyert a Sopron. Nagy kérdés, hogy erõsebb rivális ellen tartja-e ezt a rendszert a szakmai stáb és ha igen, akkor tud-e hasonlóan hatékony lenni. Ez a gyõzelem és különösen a második félidõ magabiztos teljesítménye arra rávilágított, hogy a teljes soproni keret, tehát a kevesebb lehetõséget kapó játékosok is jól elsajátították az egész évben alkalmazott szisztémát. Téthelyzetben ezt pályára tudják tenni, amire joggal büszke a szakvezetés. Ez egyben esélyessé teszi a Sopront az elõdöntõben.

A DVTK a téli idõszakkal elégedett lehet. Õrzi második helyét a bajnoki tabellán, miközben a Galatasaray elleni EK-párharc harcos, jó teljesítménye sokáig emlékezetes marad. A januári rangadón a miskolci gárdának a harmadik negyedben akadt egy periódusa, amikor kifejezetten hatékonyan tudta érvényesíteni játékát a Sopron ellen. Nem lehet más a célja, mint ezt a peridust minél hosszabb idõre kitolni.

A Magyar Kupán csütörtökön elsõsorban az okozhatott fejfájást, hogy hiába a Walker-Kimbrough, Putnina, Skoric, Mokango négyes extra teljesítménye, az 50%-os mezõnymutató, a megnyert lepattanócsata és a 21 gólpassz, védekezésben akadtak. kihagyások. A teljes 2019-es naptári évet nézve egyedül a ZTE érte el még január legelején a 80 dobott pontot a DVTK-nak. Azóta egyetlen riválisa sem tette ezt meg. Különösen a festékbõl kapott szokatlanul sokat Cziczás László együttese. Ahhoz, hogy szoros legyen a pénteki elõdöntõ, ez nyilvánvalóan nem fér bele. Összességében viszont megvan a DVTK-ban a potenciál ahhoz, ponterõs minõségi játékosainak köszönhetõen, hogy meglepetést okozzon.

Hirdetés