Hirdetés
Nagyvilág

Pénteken négy mérkőzéssel folytatódik az olimpiai torna:

:

Hirdetés

Pénteken négy mérkőzést rendeznek az olimpiai női kosárlabda tornán. A “B” és a “C” csoport csapatai lépnek pályára.

Hajnali 3 órától Belgium Puerto Rico alakulatával méri össze az erejét. Csak akkor ér valamit a belga bravúr az ausztrálok ellen, ha most hozzák a kötelezőt. Emma Meesseman érte el a legjobb teljesítmény-indexet a csoportkör első fordulójában, de továbbra is érdemes lesz figyelni, hogy mellette kik lépnek fel a belgáknál. Ausztrália ellen Julie Allemand és Antonia Delaere remekelt.

A reggeli órákban 6 óra 40 perctől USA és Japán küzd meg. Sok tekintetben történelmi volt az amerikaiak keddi sikere Nigéria ellen, de túlzás lenne azt mondani, hogy játékban annyira kiemelkedő lett volna. Ellenben Japán Franciaországot verte. Elképesztő egység, küzdeni tudás van a csapatukban. Óriási lesz a fizikális különbség, de ezt gyorsasággal, agresszivitással és igazi csapatjátékkal ellensúlyozhatja Japán és sokáig elvihetnek egy szoros eredményt.

Délelőtt 10 óra 20 perctől Franciaország Nigériával találkozik. Összességében jó meccset hozott Nigéria az USA ellen. Ugyanakkor hiába az elismerő szavak, azért nem adnak két pontot. Nigériának a következő lépés már egyértelműen az kell, hogy legyen, hogy egy topcsapatot elkapjanak. Franciaországnak nem indult jól az olimpia. Japántól vereséget szenvedtek. Ráadásul három felkészülési meccsük után ismét 70 pont felett kaptak, ami szokatlan. A magassági fölényüket sem tudták Japán ellen érvényesíteni és nem a saját játékukat játszották, futottak a házigazda után szó szerint és átvitt értelemben is.

A nap 14 órától Kína és Ausztrália párharcával zárul. Igazi csúcsrangadó lesz. Az ausztráloknak a belgáktól elszenvedett vereség miatt mindenképpen javítani kell. Kínát pedig végre éles helyzetben is láthatjuk, hiszen Puerto Rico legyőzéséből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Az ausztrálok egyértelműen csalódást okoztak a görcsös, sok hibát hozó játékukkal. Kína magas szerkezetű csapata viszont sok ígér.

Menetrend – július 30., péntek

B-csoport
06:40 USA – Japán
10:20 Franciaország – Nigéria

C-csoport
03:00 Belgium – Puerto Rico
14:00 Kína – Ausztrália

Hirdetés