Hirdetés
Utánpótlás

Pénteken olasz riválissal elődöntőzik a Sopron a Bajnokok Tornáján:

:

Hirdetés

Pénteken már a keresztjátékkal folytatódik Sopronban az U16-os Bajnokok Tornája.

A csoportkör szerdai zárását követően eldőlt, hogy az elődöntőben Szpartak Moszkva – WBC Tresnjevka 2009-Zagreb és Soproni Darazsak Akadémia – Basket Costa párharcok lesznek. Az 5-8. helyért az Atomerőmű-KSC Szekszárd a Hradec Kralove alakulatával mérkőzik. A másik ágon pedig Femení Maresme Basquet – BS Riga csata jön.

A házigazda soproniak egy szép győzelemmel vívták ki a legjobb négy közé jutást. Az A-csoportban a horvát bajnok ezúttal kiemelkedett, viszont mögöttük a Hradec Kralove, a Basket Costa és a Soproni Darazsak Akadémia között nagy különbség nem mutatkozott és végül körbeverés döntött. A legfontosabb meccsen játszottak legjobban a soproniak és arattak 87-69-es sikert. Czirják Szilvia tanítványai azokat az erősségeket mutatták, melyekkel Rigában történelmi sikert elérve az Uljana Semjonova tornát is sikerült megnyerni.

A soproni fiatalok statisztikáit figyelve azt láthatjuk, hogy Pfeiffer Virág 19,3 pontot átlagolva a legeredményesebb. Mellette Berki Georgina és Tarr Sára is hatékony játékkal tudott előre lépni, ahogy a keret minden tagja értékes teljesítményt nyújtott. A Basket Costa ellen azonban talán az eddigi legnehezebb feladat vár pénteken a soproni fiatalokra.

Az olasz műhely ezen generációja nagyon erős. A nyári korosztályos Európa-bajnokságon szereplő 12 fős keretbe is három játékost adtak hazájuk válogatottjába. Közülük is kiemelkedik Villa Matilde, aki a nyári Európa-bajnokságon a legjobb teljesítmény-indexet szállította az olaszoknál. Itt Sopronban kifejezetten eredményesen játszik, 23,6 pontot átlagol. Általánosságban is elmondható, hogy az olasz csapatokra jellemző, határozott védekezésen alapuló stílus a Basket Costanánál komoly támadó-erővel egészül ki. A három csoportmeccsen 19 triplát értek el és a korosztályon felüli a mezőnymutatójuk átlaga.

A másik magyar résztvevő az Atomerőmű KSC Szekszárd az 5-8. helyért szintén erős riválissal találkozik. A cseh Hradec Kralove nagy csatában verte a soproniakat és utána a horvát, illetve a spanyol riválisát is megszorongatta.  A szekszárdiaknál a bajnoki szerepléshez hasonlóan Holcz Rebeka dominált az eddigi mérkőzéseken. Összességében ilyen kaliberű riválisok ellen sokat lehet tanulni. Egyben értékes tapasztalat találkozni azzal a fizikummal, sebességgel, ami a közvetlen európai élmezőnyt jellemzi.

Pénteki menetrend – Elődöntők/5-8. helyért

5-8. helyért

09:00 Lvice Hradec Kralove (A3) – Atomerőmű-KSC Szekszárd (B4) Online statisztika
11:00 Femení Maresme Basquet (A4) – BS Riga (B3) Online statisztika

Elődöntők

13:00 Sparta&k Moscow Region-Vidnoje (B2) – WBC Tresnjevka 2009-Zagreb (A1) Online statisztika
15:00 Soproni Darazsak Akadémia (A2) – Basket Costa (B1) Online statisztika

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Hirdetés