Hirdetés
Archivum

Pénteken rendezik az A-divíziós U20-as Eb negyeddöntõit:

:

Hirdetés

Pénteken már a negyeddöntõkkel folytatódik Portugáliában az U20-a A-divízós Európa-bajnokság. Remek mérkõzésekre van kilátás. Nézzük, hogy mi várható.


A negyeddöntõk párosításai – július 15., péntek
Spanyolország – Belgium 15:00
Lengyelország – Oroszország 17:15
Olaszország – Lettország 19:30
Szerbia – Franciaország 21:45

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A program 15 órától a Spanyolország – Belgium mérkõzéssel indul. A címvédõ Spanyolország összességében magabiztos játékkal jutott el a legjobb nyolc közé. A portugálok elleni meccshez hasonló megingás náluk a csoportkörben mindig benne van. Mély rotációval dolgozik a szakmai stábjuk, jó szerkezetû a csapatuk, így Belgium nem okozhat gondot. A belgáknak döcögött a szekér a torna elején, két vereséggel indítottak, aztán legyõzték Törökországot és Görögországot. Lelkes, jól szervezett gárda, de valamivel kevesebb a klasszis a keretükben, mint a korábbi években.

A második negyeddöntõ 17 óra 15 perctõl a Lengyelország – Oroszország mérkõzés lesz. Az oroszok Daria Kolosovskaia és Raisa Musina remek játékával a papírformának megfelelõen menetelnek. Nem lehet elég alkalommal méltatni ezt a generációt, mely újra az európai elitbe vezetheti Oroszországot. A lengyelek a csoportkör utolsó fordulójában Portugáliát verték, majd simán kiütötték a németeket. A sûrû középmezõnybõl jó formájával kiemelkedõ csapatról van szó, de meglepetés lenne, ha megnehezítenék az oroszok dolgát.

19 óra 30 perctõl csap össze Olaszország és Lettország. Elõzetesen ezt igencsak egyoldalú meccsnek vezettük volna fel. Az olaszok veretlenül jutottak el idáig, de maguk sem gondolták volna, hogy Svédországot mindössze 3, Boszniát pedig 7 ponttal verik. Ráadásul úgy, hogy a negyedik negyedben még vezetnek a bosnyákok a nyolcaddöntõben. Kicsit több a hullámzás az olasz csapatban, mint azt elõzetesen várni lehetett. Ettõl függetlenül Cecilina Zandalasini személyében az egész mezõny egyik legjobbja szerepel náluk és a vezérletével a négy között lenne a helyük az olaszoknak. A lettek meglepetést okoztak a szervezett játékukkal, amikor könnyedén kiütötték az elõzetesen esélyesebbnek tartott szlovákokat a negyeddöntõben. Elõtte Franciaországot szorongatták meg és ez alapján hasonlóan szorossá tehetik az olaszok elleni csatát is. A rövidebb padjuk okozhat fejfájást a szakmai stábjuknak.

A program 21 óra 45 perctõl a Franciaország – Szerbia találkozóval zárul. A szerb csapatban itthon is sokan követik Aleksandra Crvendakic teljesítményét, aki egyértelmûen vezére ennek a gárdának. Ugyanakkor a portugálok ellen mellette többen is extrát hoztak és ennek köszönhetik a bravúrt a kifejezetten görcsösen játszó hazaiak ellen. A szerb csapat ezzel a továbbjutással elérte a kitûzött célt és innentõl felszabadultan játszhatnak. A franciákról igen vegyesek a helyszíni elemzések. Egyrészt veretlenek a tornán, de sokszor elbizonytalanodott a csapatuk. Ha nincs Lisa Berkani klasszisa, most nincsenek itt a nyolc között. A debreceni 3×3-as VB-döntõt idézõ zseniális teljesítményével, 26 pontjával mentette meg csapatát a törökök ellen. Elõtte pedig a lettek és a görögök ellen is rezgett a léc. Ha most is lesz egy hullámvölgyük a galloknak, azt kihasználhatják a szerbek.

Hirdetés