Hirdetés
Európa

Pénteken rendezik Párizsban a Francia Kupa 2020-as fináléját:

:

Hirdetés

Pénteken kerül sor Párizsban a 2020-as Francia Kupa áprilisról elhalasztott döntőjére a Bourges és a Lyon között. Minden idők legfurcsább fináléja következik, de egyben egy kis ízelítő is abból, hogy milyen sportszezonunk lehet. Egyik csapat sem léphet pályára teljes felállásában.

Frissítés: Nem rendezik meg a mérkőzést

Nem rendezik meg a Francia Kupa döntőjét

A Francia Kupa felvezetése finoman szólva sem alakult a tervek szerint. Franciaországban hetente tesztelik a csapatokat, a Bourges-nál múlt héten egy, ezen a héten két játékos lett pozitív Covid-19-re. A Lyon-nál pedig egy pozitív eset volt a hétfőn elvégzett teszteken. Az érintetteket elkülönítették, a klubok és a francia szövetség pedig szorosan együttműködnek a hatóságokkal.

A francia szövetség csütörtök délután adott ki egy közleményt, megerősítve, hogy megtartják a finálét. Némileg érzelmi húrokat is pengetve arra helyezték a hangsúlyt, hogy a versenyrendszerek márciusi 13-án történt leállítása után ezt az eseményt tervezték a nagy visszatérésnek. A hatóságok jelzése alapján biztonságosan lebonyolítható a döntő.

A Bercy hatalmas arénájába 5000 főt lehet beengedni mindenkit, tehát a hivatalos személyzetet is beleértve. Nyilvános forgalmazásra 2500 jegy ment ki. A csapatok nagyon visszafogottan kommunikáltak a döntővel kapcsolatban. Természetesen mindenkiben vannak kérdőjelek bőven, ezekről a Parisien című lapnak Agnès Saint-Ges a Bourges elnökasszonya beszélt. A másik oldalról viszont gazdasági szempontok miatt játszani kell. Ebből az interjúból tudjuk, hogy Bourges 18%-al csökkent a költségvetés.

Tavasszal a 2019/2020-as keretekkel játszották volna le a finálét. Ráadásul lendületből érkezve a szezon utolsó szakaszában. Most a 2020/2021-es kereteket láthatjuk és az évad első tétmeccse lesz.

Az erőviszonyokról sokat nem lehet elmondani. A két csapat szeptember 4-én vívott felkészülési meccset, akkor a Bourges nyert 76-70-re. Ez a szezon az alkalmazkodásról szól és soha ekkora jelentősége a mély kereteknek nem volt. Hiányzók esetén sem lehet más cél, mint versenyképes formában kiállni. Ez elsősorban a középmezőnyökben lehet nagy rázós, a Bourges és a Lyon szintjén kezelhetőbbnek tűnik, ami egyben garancia egy izgalmas fináléra.

Hirdetés