Hirdetés
Magyarország

Pénteki nagyüzem:

:

Hirdetés

A felkészülési időszak legmozgalmasabb napja következik, a csapatok egymást követően játszák a mérkőzéseket.

Szeptember 10., péntek

TFSE-MTK – MBK Ruzomberok 13:00

A budapesti együttes második edzőmérkőzésén újfent bajnokcsapatot láthatott vendégül a Városmajorban. Ezúttal az Euroligára készülő Sopron Basket volt az ellenfél, akik ellen 73-56-os győzelmet aratott a fővárosi gárda. A következő találkozón az ellenfél nem más, mint a szlovák bajnok, MBK Ruzomberok, akikkel a miskolci rendezésű Szaniszló Emléktorna keretein belül mérkőznek meg.

Fotó: tfse.sport.hu

DVTK – Young Angels Kosice 15:00

A miskolci rendezésű Emléktornán a DVTK csapat az MBK Ruzomberok együttese ellen nyitott. A csapatnak nélkülöznie kellett a franciaországi 3×3-as Európa-bajnokságon szereplő irányítóját, Medgyessy Dórát és az angol válogatott centert, Cheridene Greent. A két játékos hiánya ellenben nem látszott meg a csapat játékán, magabiztos győzelmet arattak a szlovákok ellen. Pénteki ellenfelük egy újabb szlovák csapat, a Young Angels Kosice lesz.

Fotó: dvtk.eu

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ZTE NKK 15:45

A felkészülés időszakában a zalaegerszegi rendezésű 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa nyitónapján játszott először felkészülési mérkőzést az újjáalakult ZTE NKK. Ellenfelük a szintén NB I/B-s Sportdarázs-SMAFC együttese volt, akik ellen magabiztos győzelmet arattak, 84-56 lett a végeredmény. Következő találkozójukon az NBI/A csoport újonca, a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós csapata van porondon, akik előzőleg a román bajnok Sepsiszentgyörgy gárdája ellen mérhették össze erejüket, ráadásul hazai pályán.

VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs 16:00

Szerda délután a PEAC-Pécs csapatának is volt alkalma bemutatkozni hazai pályán, a Vasas Akadémia együttesét fogadhatták. Bár a budapesti csapat kerete új játékosokkal bővült, így se találtak fogást a pécsi gárdán, akik végül domináns győzelmet arattak. Következő ellenfelük a VBW CEKK Cegléd, akik előző mérkőzésükön a Magyar Bajnokhoz látogattak, és akik ellen végül 68-33-as vereséget szenvedtek.

Fotó: peacpecs.hu

UNI Győr – Sopron Basket (Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés) 18:00

Pénteken az UNI Győr a Sopron Basket csapatát fogadja az egyetemi csarnokban. Ez a találkozó lesz az idei Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés. Mint ismeretes, a baleset nyolc éve történt már, a Vitnyéd határában történt tragédiában Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítás után halt meg.

Ahogy az a győri klub hivatalos honlapján is ismertetve van, a találkozót védettségi kártyával lehet megtekinteni, belépő viszont nincs. Hagyomány szerűen a klub arra kéri a kilátogatókat, hogy bármilyen labdát hozzanak magukkal, gyakorlatilag ez lesz a belépő. A meccs előtt bedobott, majd összegyűjtött labdákat egy győri óvodának juttatja majd el az egyesület.

További információ ITT.

Fotó: gyorikosar.hu

Atomerőmű KSC Szekszárd – Beretta Familia Schio 19:00

Ahogy az a felvezetésünkben is olvasható, az 52. Sió Kupa után egy újabb tornán vehet részt a szekszárdi együttes. Ezúttal a horvátországi Porecben játszanak három erős riválissal, akik közül a Beretta Familia Schio olasz gárdája ellen nyitják a felkészülési tornát. Ennek fényében a szekszárdiak új csapatkapitánya, Bálint Réka osztotta meg gondolatait a túrával kapcsolatban:

A BEAC elleni meccs első félidejében érződött, hogy ez volt az első felkészülési találkozónk. Utána azért összekaptuk magunkat és szerintem összességében többet kaptunk vissza, mint amire előzetesen számítottunk. Főleg ha azt nézzük, hogy Studer Ágnes és Leslie Vorpahl hiányzása miatt klasszikus irányító nélkül játszottunk végig a tornán. Nem tudom pontosan, hogy a sérültek játszhatnak-e majd Porecben, nyilván jó lenne, ha nem Sepsiszentgyörgyön állnánk ki először teljes csapattal. Összességében úgy érzem, hogy a csapat nem stresszel, és az új játékosok is gyorsan és zökkenőmentesen beilleszkedtek.

Fotó: kxscszekszerd.hu

Köszönjük a tájékoztatást és a közreműködést a csapatoknak!

Hirdetés