Hirdetés
Archivum

Péntektõl cseh kupadöntõ:

:

Hirdetés

Hradec Králové városában rendezik a hétvégén a nõi kosárlabda Cseh Kupa hatos döntõjét. Az eseményen a papírforma az USK Praha és a Brno fináléját vetíti elõre.

A cseheknél hat csapat mérkõzik meg a kupagyõzelemért a hétvégén. Pénteken a Valosun Brno és a BK Strakonice játszik azért, hogy a szombati elõdöntõben az USK Praha alakulatával összemérje erejét. A másik ágon a Hradec Králové és a V© Praha küzd azért, hogy szombaton a Brnóval játszhassanak a döntõbe jutásért. Mivel eddig a két EuroLigást megszorongatni sem tudta a többi gárda, szinte elkerülhetetlen, hogy a vasárnapi finálét ez a két hölgykoszorú játssza.

Ami az esélyeket illeti, nehéz igazságot tenni, hogy a Prága vagy a Brno emelheti magasba a trófeát. Papíron, most a címvédõ fõvárosiak kerete tûnik erõsebbnek, de ahogy itthon is megszokhattuk a Sopron és a Pécs rivalizálásban, a papírforma nem feltétlenül érvényesül.
 

A két csapat eddig kétszer találkozott ebben az évadban. Prágában a hazaiak nyertek 10 ponttal. Ekkor Lindsay Whalen 21 és a jelenleg sérüléssel bajlódó Eva Viteckova 15 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. Január közepén viszont a Brno visszavágott és a 19 pontos Eldebrink, illetve a 18 pontos ©keroviæ vezetésével 80-57-es gyõzelmet ünnepelhettek.

A korábbi évek döntõi

2010: Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Praha 96-99
2009: Gambrinus Sika Brno – ZVVZ USK Praha 93-85
2008: Gambrinus Sika Brno – ZVVZ USK Praha 93-74
2007: Gambrinus Sika Brno – ZVVZ USK Praha 79-66

A Cseh Kupa programja

Péntek
Valosun Brno – BK Strakonice 16:00
Hradec Králové – V© Praha 18:15

Szombat
ZVVZ USK Praha – Valosun Brno – BK Strakonice gyõztese 16:00
Frisco Sika Brno – Hradec Králové – V© Praha gyõztese 18:15

Vasárnap
Mérkõzés a 3.helyért 13:00
Döntõ 15:45

Hirdetés