Hirdetés
Archivum

Péntektõl DVTK-Cegléd párharc az 5. helyért:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi az Aluinvent DVTK és a VBW CEKK Cegléd rájátszás párharca az 5. helyért. Az egyik fél második sikeréig tartó csatározások alkalmával nehéz esélyest hirdetni. Egy biztos, hogy az 5. pozíció megszerzése mindkét fél számára egy sûrû és eseménydús évad szép lezárását jelentené.

Az utóbbi években az 5. helyért kifejezetten éles és színvonalas párharcokat láthattunk. Ezúttal is összejött az a párosítás, melyben minden adott egy hasonlóan kiélezett küzdelemhez. A DVTK számára azok után, hogy nem sikerült a négybe jutnia, nem lehetett más a cél, mint az 5. pozíció. Nem véletlen, hogy még egy edzõváltással is igyekeztek új impulzusokat adni a keretnek. Cegléden pedig a reálisan megcélozható helyezés tavaszra szintén ez az 5. pozíció lehetett.

Nézzük miként jutott el ideáig a csapatok. A rájátszásban a DVTK a ZTE NKK gárdájával szemben 2-1 arányban maradt alul a negyeddöntõben. Fordulatos párharc volt, ahol a sorsdöntõ harmadik meccsen 16 pontos félidei elõnyt adott le a miskolci csapat. A Cegléd ugyan 2-0-ra kapott ki a Gyõrtõl a négy közé jutásért zajló küzdelmek során, de mindkét találkozón minimális különbség alakult ki a felek között.

Az 5-8. helyért a DVTK a PINKK, a CEKK pedig a PEAC gárdáját gyõzte le 2-0-ra. Ilyen elõzmények után érkezik el tehát ez a párharc. A Cegléd évekig a DVTK mumusa volt a bajnokságban. Idén azonban mindkét egymás elleni meccset a miskolciak nyerték az alapszakaszban. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy még január közepe óta is változtak a kereteke, így azok a statisztikák nem sok támpontot adnak.

  

A rájátszásban mutatott teljesítményeket nézve a Cegléd közelebb járt tudása maximumához, mint a DVTK. A Medgyessy, Cooper, Popovic, Mokango, Maksimovic ötös végig ponterõsen és hatékonyan játszott. Igaz, egy rájátszás párharcban a szûkösebb rotációs lehetõségek mindig lépéshátrányt jelentenek. A CEKK esetében is elmondható, hogy igazán akkor voltak kiemelkedõ meccsei, ha rutinosabb alapemberei mellett jött egy-egy váratlan extra.

A DVTK szereplése kapcsán a ZTE elleni párharc nagy figyelmet kapott. Ahogy egy korábbi beharangozónkban is kiemeltük: nem érkezett váratlanul az edzõváltás a játék képe és a testbeszédek alapján. A folytatás a vártnál könnyebb lett, de ez lehetõséget adott Ambrus Erzsébetnek, hogy mindenkit pályára tudjon küldeni. A DVTK megbízott vezetõedzõje úgy fogalmazott a klub honlapján, hogy látja az akaratot a játékosai szemében. Ez egy kulcsmondat, hiszen abban az esetben ha a Diósgyõr teljes keretével, maximális motivációval lép pályára, akkor esélyes.

Hirdetés