Hirdetés
Magyarország

Péntektől Göcsej Kupa:

:

Hirdetés

Péntektől vasárnapig rendezik a Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupát, ahol a női tornán a ZTE NKK mellett az Atomerőmű KSC Szekszárd, az UNI Győr MÉLY-ÚT és a svéd Lulea Basket szerepel.

A Göcsej Kupára a három magyar együttes más-más alaphelyzetből fordul. A ZTE NKK a múlt héten vívta első felkészülési meccseit. A csapathoz a légiósok is ekkor csatlakoztak. A szerdai debütálás után szombaton Pécsett már látszódott az egy hét közös munka. Az Atomerőmű KSC Szekszárd kéthetes szlovéniai és horvátországi edzőtáborát teljesítette. Itt a Maribor és a Krasznojarszk alakulatával mérkőzött. Erica McCall természetesen nem lehetett ott a társaival. Kisebb sérülések miatt pedig mindkét meccsen akadtak hiányzók. A klub honlapján viszont Zeljko Djokic pozitívan értékelte a találkozókat. Az UNI Győr MÉLY-ÚT pedig két szoros meccset játszott eddig a Sopronnal. Kedden már a légiósok is pályára léptek és Milos Pavlovic a mérkőzés utáni nyilatkozatában úgy fogalmazott: „elégedett volt a látottakkal”.

A Göcsej Kupa kínálta három minőségi meccs minden résztvevő felkészülésébe szépen illeszkedik. Szeptember közepéhez érkezve már a ritmus, az összejátékok hatékonysága terén is előrelépést várhatnak a szakvezetők. A mezőnyt a svéd Lulea Basket teszi teljessé. Az új igazolásaikat nézve a legismerősebb név Ivey Slaughter, aki tavaly a TTT Rigát erősítette. Azt megelőzően pedig hazánkban szerepelt. A montenegrói válogatott center Milica Jovanovic szintén húzóember lehet. Szükség is lesz rájuk, hiszen hazai porondon az A3 Umea, míg az Európa Kupa csoportban a Galatasaray, az Artego Bydgoszcz és a Sepsiszentgyörgy is nagy kihívást jelent majd számukra.

Program (Forrás: ztenkk.hu)

Szeptember 13., péntek

11:00  Atomerőmű KSC Szekszárd–UNI Győr MÉLY-ÚT

15:30 ZTE NKK – Lulea Basket (SWE)

17:30  Megnyitó

Szeptember 14., szombat

11:00  UNI Győr MÉLY-ÚT –Lulea Basket (SWE)

15:30  Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE NKK

Szeptember 15., vasárnap

10:00  ZTE NKK –UNI Győr MÉLY-ÚT

12:00  Atomerőmű KSC Szekszárd–Lulea Basket (SWE)

13:45  Eredményhirdetés

Hirdetés