Hirdetés
Archivum

Péntektõl Losoncon szerepel az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Megkezdõdik a hagyományos losonci felkészülési torna, melyen hazánkat az Aluinvent DVTK képviseli. Az utolsó pillanatban a Wisla Krakow visszalépett, így Maikel Lopez tanítványai két mérkõzést játszanak.

A lengyel bajnok visszalépése miatt változott a program. Az Aluinvent DVTK pénteken 17 órától a pöstyéni csapat a Pie¹»anské Èajky ellen lép pályára, majd szombaton 15 órától az USK Praha következik. Bár soha nem ideális, ha egy eltervezett programon, menetrenden változtatni kell, de ettõl függetlenül ez a losonci torna továbbra is betölti azt a szerepet, amire hivatott. Nevezetesen, hogy a bajnoki rajt elõtt egy héttel minõségi ellenfelek ellen tudja kipróbálni a csapatát Maikel Lopez. Lesz alkalom meccshelyzetben is tovább formálni a csapatjátékot. Szerencsére – a felkészülés során elkerülhetetlen – betegségek, kisebb sérülések ellenére a teljes keret bevethetõ. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a társakkal tart a saját nevelésû Vörösházi Jázmin is, aki a tornán bemutatkozhat a felnõtt csapat keretében nemzetközi mérkõzésen.

Néhány mondatban érdemes kitérni a riválisokra, hiszen segíthet abban, hogy milyen szemmel olvassuk a statisztikát és az eredményeket. A Pöstyént talán nem kell bemutatni, az idei elõszezonban már jártak Gyõrben és fogadták a Sopront. A keretük annyiban változott a korábbi évekhez képest, hogy éppen Gyõrbe igazolt a hazai magjukból a válogatottban is számításba vett Marta Páleníková. Idén egyelõre három légióssal számolnak, két amerikai játékos mellett a brit válogatott, az elmúlt szezont Magyarországon töltõ Chantelle Handy szerepel náluk. A Pöstyén majd a PEAC ellen vív Európa Kupa selejtezõt október elején. Nyilvánvalóan ilyenkor még nem lehet és nem is kell csúcsformába kerülni, de éppen a selejtezõ miatt azzal mindenképpen számolhatunk, hogy a Pöstyén jelen pillanatban elõrébb tart a felkészülésben.

Szombaton az USK Praha lesz az ellenfél. Natalia Hejkova nincs könnyû helyzetben, hiszen három játékosa (Sonja Petrovic, Marta Xargay és Kia Vaughn) is a WNBA rájátszásában szerepel. Rendkívül késõn fognak bekapcsolódni a közös munkába. Ennek megfelelõen a cseh bajnok jelen pillanatban még igencsak a felkészülés elején tart. Természetesen a prágaiaknál idén is nagyok a célok, a hazai dominancia mellett az Euroliga négyes döntõjébe vágynak. Hasonló a helyzet, mint tavaly. Ez a felállás arra ideális lehet, hogy elérjék a Final Four-t, de a két évvel ezelõtti bravúros Euroliga gyõzelem megismétléséhez mélyebb keret, több rutinos játékos szükséges. A prágai alakulat idén nem kiemelt Csehországban. A fiataljaik szerepeltetése miatt végigjátsszák az alapszakaszt, így várhatóan ezen a tornán azt a bõvebb keretet teszteli Hejkova, akikre a bajnoki meccseken is számít.

Hirdetés