Hirdetés
Archivum

Péntektõl Olasz Kupa nyolcas döntõ:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig rendezik a San Martino di Lupari városában az Olasz Kupa nyolcas döntõt. A Reyer Venezia, a Famila Schio és a Ragusa versenyfutása várható.

Törökország, Spanyolország és nem utolsó sorban Magyarország mellett Olaszországban is az elõttünk álló napokban dõl el nyolcas döntõ formájában a helyi kupasorozat trófeájának a sorsa. Mozgalmas hónapok után rendezik az Olasz Kupát. A DIKE Napoli megszûnése borzolta a kedélyeket januárban, de közben a csapataiknak a nagy õszi tervek ellenére nemzetközi porondon sem jött ki igazán a lépés. Ettõl függetlenül az elõttünk álló torna érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik.

A kupában címvédõ Famila Schio rosszul kezdte az Euroligát, de az utóbbi hetek nagy hajrája után a Quigley, Gruda, Lavender trió vezetésével az Európa Kupás folytatásra odaértek. Jövõ héten a török Cukurovával negyeddöntõznek. Ezzel valamennyire rendezték a sorokat és így az Olasz Kupában is favoritok. Nincsenek könnyû ágon, a négy közé jutásért a Luccával mérkõznek. Õket ugyan nem olyan régen 25 ponttal verték, de egy jó erõkbõl álló középcsapat. Az elõdöntõben pedig a Ragusa – Vigarano párharc továbbjutója várna rájuk. Ez jó eséllyel a Ragusa lesz. A két alakulat vasárnap találkozott és akkor a Ragusa 94-70-re nyert. Erõs keretet raktak össze, ahol a Kuster, Hamby, Harmon trió munkáját ütõképes hazai mag segíti. A Schio és a Venezia mellett õk a legversenyképesebbek az élmezõnyben.

A másik ágon szerepel a bajnoki listavezetõ Reyer Venezia. A velenceiek nem tudták megismételni tavalyi Európa Kupa menetelésüket, de a bajnoki szereplésük eddig nagyon rendben van. Jelenleg 15 gyõzelemmel és mindössze 2 vereséggel rendelkeznek. A téli átigazolási idõszakban a megszûnt nápolyi gárdától Laura Macchi-t hozták el, illetve a távozó Goree-t Lara Sanders-t szerzõdtetésével pótolták. Kiváló gárda formálódott, hiszen Anderson, Gülich és Steinberga is extra légiósok az olasz mag mellett. A velenceieknek a negyeddöntõben nehéz dolguk lesz, miután a házigazda Fila San Martino di Luparival találkoznak. Soha nem egyszerû egy kupadöntõn a hazaiakkal meccselni, ráadásul a San Martino otthon kifejezetten ütõképes. A Schio-t is verték már idén. Ha ezt sikerrel veszi a Reyer, az elõdöntõ könnyebb lehet. A Elcos Broni és a Geas S.S.Giovanni alkotja ugyanis a másik párt ezen az ágon. A Broni extra kezdés után pedig kipukkadni látszik.


Menetrend

Március 1., péntek
14:00 Passalacqua Ragusa – Meccanica Nova Vigarano
16:15 Famila Wuber Schio – Gesam Gas&Luce Lucca
18:30 Elcos Broni – Allianz GEAS
20:45 Umana Reyer Venezia – Fila San Martino

Március 2., szombat
18:00 A Ragusa-Vigarano párharc gyõztese – A Schio-Lucca párharc gyõztese
20:15 A Venezia-San Martino párharc gyõztese – A Broni-Sesto S. Giovanni párharc gyõztese

Március 3., vasárnap
18:00 Döntõ

Hirdetés