Hirdetés
Archivum

Péntektõl Olaszországban szerepel a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig Olaszországban szerepel nemzetközi tornán a csehországi Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott. Az ellenfelek Olaszország, Oroszország és Belgium lesznek. Hasznos erõfelmérõre van kilátás.

A magyar válogatott május 14-én kezdte a felkészülést az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában. Az elsõ mérkõzéseket pedig múlt héten csütörtökön és pénteken játszotta Stefan Svitek együttese Szlovéniával. Nem csak itthon, hanem egész Európában nagyon hamar pályára léptek a válogatottak a felkészülés megkezdését követõen, hiszen – ahogy akkori beharangozónkban is kiemeltük – az európai válogatottakhoz idén a bajnoki szezon lendületébõl érkeztek a játékosok, így a fizikai felkészítést sehol sem az alapoktól kellett indítani.

A magyar csapat elsõ két meccsérõl a megjelent nyilatkozatok alapján is elmondható: nagyjából ott tartott akkor az együttes, amit a felkészülés ezen szakaszában két meghatározó irányító hiányában várhatott a szakmai stáb.

Az elõttünk álló tornával kapcsolatban Szabó István a válogatott technikai vezetõje a lapunknak elmondta, hogy ugyanaz a 15 fõs keret utazott Rómába, mint amelyik elkezdte a felkészülést. Egy sérült volt a közös munka kezdetén, de Medgyessy Dóra meggyógyult, így õ is pályára tud lépni a rangos olaszországi erõfelmérõn.

Az ilyen négycsapatos, hosszú hétvégés tornának abból a szempontból nagy jelentõsége van, hogy lehet gyakorolni az Európa-bajnokság csoportköre által elvárt terhelést. Hiszen ahogy majd június közepén, úgy most is, három teljesen különbözõ játékerõt képviselõ és eltérõ stílusú ellenfél ellen kell pályára lépni. Ezen a téren pedig más körülmények között nem lehet tapasztalatot szerezni. A hétvégén a közös munka második hete zárul a válogatott számára, mely azt jelenti, hogy már összjátékban, játékos-kapcsolatokban, a megoldások gyorsaságában, hatékonyságában várható elõrelépés.

Az ellenfelek: Olaszország, Oroszország, Belgium

A riválisokkal a hétvége folyamán megismerkedünk közelebbrõl is. Pénteken este 20 óra 30 perctõl a házigazda Olaszország ellen kezdi a szereplését a magyar válogatott. Az olaszok egy vegyes csapattal készülnek a kontinenstornára, melyben a veterán klasszisok mellett már az elmúlt évek eredményes utánpótlás válogatottjainak legjobbjai is feltûnnek.

Szombaton 18 órától Oroszország ellen lépnek pályára a mieink. Az oroszok két évvel ezelõtt már ismét ott voltak a kontinenstorna végjátékában, a 6. helyen zártak. Ennél ezúttal szeretnének elõrébb lépni. Annyiban hasonlóság figyelhetõ meg az olaszokkal, hogy a Jekatyerinburg, Orenburg, Kurszk trió rutinos hazai játékosai mellett a korosztályos válogatottjaik ifjú titánjai közül is többen, például Raisa Musina, már helyet kaptak a keretben.

Belgium az egyik nagy visszatérõje lesz az Eb-nek. A belgáknak Emma Meesseman személyében akad egy ismert sztárjuk. A Jekatyerinburg és a Washington Mystics játékosáról van szó, aki már a hétvégén ott lehet a társakkal Rómában. A csoportriválisunknak számító Ukrajna mellett éppen Belgium a másik együttes, melyet a nemzetközi szaksajtó „sötét lóként” emleget. Velük vasárnap 15 órától játszunk.

A torna mérkõzései a tervek szerint az olasz szövetség honlapján, a fip.it oldalon élõképes közvetítésben követhetõek lesznek.

A torna programja

Május 26., péntek
18:00 Oroszország – Belgium
20:30 Olaszország – Magyarország

Május 27., szombat
18:00 Oroszország – Magyarország
20:30 Olaszország – Belgium

Május 28., vasárnap
12:00 Olaszország – Oroszország
15:00 Belgium – Magyarország

Hirdetés