Hirdetés
Utánpótlás

Péntektől rangos U14-es torna Sopronban:

:

Hirdetés

Február 14-én pénteken rangos U14-es torna kezdődik Sopronban a Novomatic Arénában. Hat nemzet nyolc csapata méri össze az erejét.

Hazánkat a Vasas Akadémia és a házigazda Soproni Darazsak Akadémia képviseli az erőpróbán. Láthatunk két erős csapatot Spanyolországból, a Girona fiataljait és a Snatt’s Femení Sant Adriát. Mindig értékes erőfelmérő a spanyol kosárlabda kultúrával találkozni. Belgiumból a Basket Hema SKW érkezik. Nem véletlenül ismerős a név az olvasóinknak, miután a felnőtt csapatuk a Szekszárd Európa Kupa csoportjában szerepelt. Sint-Katelijne-Waver egy jelentős bázisa a belga női kosárlabdának. Rendszeresen adnak játékosokat az eredményes utánpótlás válogatottjaiknak.

A Reyer Veneziát biztosan nem kell bemutatni. Az akadémiájuk legalább olyan stabil alappillére az olasz utánpótlásnak, mint a kirakatban lévő felnőtt csapatuk az élvonalnak. Az idősebb együtteseiket rendszeresen láthattuk az U16-os Bajnokok Tornáján, de talán szemléletesebb úgy fogalmazni, hogy tavaly nyáron is mind a három korosztályos Eb-n szereplő olasz válogatottban volt több játékosuk. Ha az általuk nevelet klasszisokat nézzük az elmúlt évekből, akkor Sara Madera nevét kell első helyen említeni. A BS Riga a lettek legeredményesebb műhelye, az U16-os csapatukat novemberben láthattuk. A hagyományos őszi Uljana Semjonova tornán szintén rendszeresen találkozik velük a Sopron. Ahogy a Cinkarna Celje növendékei is visszatérő vendégei a kelet-közép európai tornáknak.

A nyolc gárda két négyes csoportban kezdi meg a szereplését. Az A-csoportot a Soproni Darazsak Akadémia, a Basket Hema SKW, az UNI Girona és a ZKK Cinkarna Celje alkotja. A “B” jelű négyest pedig a Vasas Akadémia, a Snatt’s Femení Sant Adria, a Reyer Venezia és a BS Riga. A csoportok első két helyezettjei folytatják a felső ágon a legjobb négy között. A 3. és 4. pozícióban zárók pedig az alsó ágon küzdenek tovább. A novemberi bajnokok tornájához hasonlóan nagy erőssége ennek a rendezvénynek, hogy a csapatok egy nap egy mérkőzést vívnak és még egy pihenő is szerepel a programban. Ilyen kedvező beosztás, regenerálódási idővel nagyon ritka a korosztályos erőfelmérőkön.

Menetrend

Február 14., péntek

10.00 Snatt’s Femení Sant Adria – Reyer Venezia Online statisztika
12.00 Basket Hema SKW – ZKK Cinkarna Celje Online statisztika
14.00 Vasas Akadémia – BS Riga Online statisztika
16.00 Soproni Darazsak Akadémia – UNI Girona Online statisztika

Február 15., szombat

10.00 Reyer Venezia – Vasas Akadémia Online statisztika
12.00 UNI Girona – Basket Hema SKW Online statisztika
14.00 BS Riga – Snatt’s Femení Sant Adria Online statisztika
16.00 ZKK Cinkarna Celje – Soproni Darazsak Akadémia Online statisztika

Február 16., vasárnap

10.00 UNI Girona – ZKK Cinkarna Celje Online statisztika
12.00 Vasas Akadémia – Snatt’s Femení Sant Adria Online statisztika
14.00 BS Riga – Reyer Venezia Online statisztika
16.00 Soproni Darazsak Akadémia – Basket Hema SKW Online statisztika

Február 18., kedd – Keresztjáték

5-8. helyért/5-8th place

09.00 A3-B4 Online statisztika
11.00 A4-B3 Online statisztika

Elődöntők/Semi-finals

13.00 A2-B1  Online statisztika
15.00 B2-A1 Online statisztika

Február 19., szerda – Helyosztók

7. helyért
09.00 Online statisztika

5. helyért
11.00 Online statisztika

3. helyért
13.00 Online statisztika

Döntő
15.00 Online statisztika

Hirdetés