Hirdetés
Archivum

Péntektõl Sió Kupa Szekszárdon:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi Szekszárdon a Sió Kupa. A torna 47. kiírása alkalmával hat csapat méri össze az erejét.

A csapatok beosztása:

A-csoport:
ASC Sepsi-SIC
CMB CARGO UNI Gyõr
Atomerõmû KSC Szekszárd

B-csoport:
PEAC-Pécs
PINKK-Pécsi 424
ZKK Athlete Celje

A torna felvezetéseként érdemes megnézni, hogy a magyar résztvevõk hol tartanak a felkészülési meccsek sorában. A négybõl három csapatunk az elmúlt hétvégén pályára lépett. A házigazda Atomerõmû KSC Szekszárd a hagyományos porec-i tornán két orosz együttessel találkozott. A Dinamo Kurszk még hiányos összeállításban is bombaerõs, ott 31 pontos vereséget szenvedtek a szekszárdiak az egészen más célokért küzdõ riválisuktól. Másnap pedig a Krasznojarszk volt az ellenfél, itt hosszabbításban maradt alul Zeljko Djokic együttese. Mindkét meccsen a szlovén Eva Lisec bizonyult a KSC legjobbjának.

A CMB Cargo UNI Gyõr a múlt héten három találkozót is vívott. Elõbb a Crvena Zvezda vendégszerepelt a gyõrieknél két összecsapás erejéig. A két találkozóból az elsõ a szélesebb közönség számára is nyitott emlékmeccs volt. Ezen két összecsapás mellett a Pöstyén látogatott még Gyõrbe. Mindhárom alkalommal Völgyi Péter együttese hagyta el gyõztesen a pályát. Elsõre soknak tûnhet ennyi mérkõzés ilyen rövid idõ alatt, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a Gyõr az Euroliga visszatérésre készül és a meccsterhelésre rá kell hangolni a keretet.

A PINKK-Pécsi 424 a hagyományos trutnovi tornán szerepelt az elmúlt héten. A pécsieknek még csak ezek voltak az elsõ meccsei idén, így valamivel korábbi szakaszában tartottak a felkészülésnek, mint az akkori riválisaik. Végül egy gyõzelemmel és két vereséggel az 5. helyen zártak. Egyéni elismerést is hozott a trutnovi erõfelmérõ, Talia Walton bekerült a torna All-Star ötösébe. A PEAC-Pécs az MTK-Budapest gárdáját látta volna vendégül a múlt hétvégén, de ezen találkozó elmaradt.

Ami a mezõny többi csapatát illeti. Az Athlete Celje együttesénél nem változtak a célok. Õk továbbra is a szlovén utánpótlás meghatározó klubjának számítanak és sok tehetséges fiatalt vonultatnak fel. Két porondon szeretne idén is helyt állni a Celje, hiszen a saját bajnokságuk mellett indulnak az Adria Ligában, amely immár hivatalosan is a Nõi Adria Liga (WABA) nevet viseli majd. Itt két szezonnal ezelõtt a Final Four-t rendezték, tavaly azonban csalódásra még a négybe sem jutottak be a nem túl acélos mezõnyben.

A Sepsiszentgyörgy Romániában mindent vitt az elmúlt szezonban, megnyerték a bajnokságot és a kupát. A tavalyi sikercsapatból hat játékos maradt és öt új igazolást jelentettek be. Többek között megtartották Chucky Jeffery-t is, aki tavaly az MVP volt a Sió Kupán. A Sepsiszentgyörgy kerete továbbra is amerikai játékosokra épül, akikbõl nem kevesebb, mint öt lesz az elõttünk álló szezonban. Romániában nem tartják a FIBA szabályait a légiósokat tekintve, ezért lehet ennyi Európán kívüli. Ezzel a kerettel a Sepsiszentgyörgynek ismét dominálnia kellene a bajnokságot és nem titkoltan ez is a cél.

A hivatalos program

2016. szeptember 16., péntek
16:00 PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424
18:30 Atomerõmû KSC Szekszárd – ASC Sepsi-SIC

2016. szeptember 17., szombat
10:30 ZKK Athlete Celje – PEAC-Pécs
12:15 ASC Sepsi-SIC – CMB CARGO UNI Gyõr
16:30 PINKK-Pécsi 424 – ZKK Athlete Celje
18:30 Atomerõmû KSC Szekszárd – CMB CARGO UNI Gyõr

2016. szeptember 18., vasárnap
9:15 A III. – B III. (5. helyért)
11:15 A II. – B II. (3. helyért)
13:15 A I. – B I. (döntõ)

Hirdetés