Hirdetés
Archivum

Péntektõl Spanyol Kupa hatos döntõ Zaragozában:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig rendezik Zaragozában a Spanyol Kupa hatos döntõjét. A nagy esélyes a trófeára a Salamanca, de többször született már vaskos meglepetés.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

Zaragozába 2003 és 2010 után tár vissza a Spanyol Kupa. A pár éve bevezetett új lebonyolításban, ahol hat csapat küzd a trófeáért, elõször rendez a város döntõt. A hatos döntõ menetrendje úgy néz, hogy a két kiemelt csapat, ez a Salamanca és a Girona, az elõdöntõben csatlakozik be. Az elsõ napon a 3. és a 6., illetve a 4. és az 5. játszik a legjobb négy közé jutásért.

A favorit a Salamanca, akik az elmúlt hat évben mindig ott voltak a fináléban és ebbõl négy alkalommal a trófeát is elhódították. A bajnokságban kifejezetten jól teljesítenek, mindössze egy vereségük van, melyet az UNI Ferrol-tól szenvedtek el. Szombaton ezzel a csapattal találkozhatnak az elõdöntõben. Azon felül viszont már kétszer verték a Gironát. A Salamanca esetében nagy kérdés, hogy a szerdai utolsó másodpercekben megnyert Fenerbahce elleni Euroliga rangadójuk mennyit vett ki belõlük. Ha bejutnak a döntõbe, akkor az már öt nap alatt a harmadik nagy intenzitású meccsük lesz.

Bár a bajnokságban már kétszer alulmaradtak nagy riválisukkal szemben, de a Salamanca kihívója így is a Girona lehet. Nekik szerencséjük, hogy az Európa Kupában éppen a héten nem rendeztek mérkõzéseket. Legutóbb kifejezetten éles meccset tudtak kialakítani a Salamancával és a nemzetközi szereplésük is kiemelkedõ eddig. Megvan a minõség a keretükben. Az a minõség, mely egyértelmûen kiemeli a Gironát az üldözõbolyból.

A pénteki negyeddöntõkben a felsõ ágon az UNI Ferrol és az IDK Gipuzkoa csap össze. Iva Ciglarnak az IDK Gipuzkoa színeiben szurkolhatunk majd. A hazánkban is éveket töltõ irányító spanyolországi szereplésérõl bõvebben korábban már írtunk. A klubjával nagyon bíznak a bravúrban. Novemberben 10 pontos vereséget szenvedtek a Ferrol-tól. Ezért is visszavágnának.

A másik ágon a házigazda Zaragoza és a Snatt’s Sant Adriá mérkõzik. A Mann Filter szeretne saját közönsége elõtt extrán szerepelni. Rutinos, de nagyon vékony keretük van. Ettõl függetlenül olyan játékosokkal, mint Luci Pascua, Taru Tuukkanen, Paola Ferrari, Gaby Ocete vagy Tamara Abalde oda lehet érni a négy közé. A Snatt’s Sant Adriá újoncként, fiatal játékosokkal a soraiban remekel. Az esélyeiket növeli, hogy hét idegenbeli meccsükbõl ötöt megnyertek idén. Ez azt mutatja, hogy nem roppannak össze a közönség nyomása mellett sem.

A hivatalos program

Január 19., péntek
18:30 C1: Star Center Ferrol – IDK Gipuzkoa
20:45 C2: Snatt’s Sant Adriá – Mann Filter Zaragoza

Január 20., szombat
12:00 A C1 párharc gyõztese – Perfumerías Avenida Salamanca
16:00 A C2 párharc gyõztese – Spar Citylift Girona

Január 21., vasárnap
12:00 Döntõ

Hirdetés