Hirdetés
Archivum

Péntektõl Spanyolországban szerepel tornán az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig Ferrol városában négycsapatos tornán lép pályára a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott. Az ellenfelek a házigazda Spanyolország mellett Szerbia és Hollandia lesznek.

A magyar U20-as válogatott június 4-én kezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra. Csapatunk az elmúlt héten Szlovéniában játszotta elsõ felkészülési meccseit. Két szép gyõzelem a mérleg a roglai síparadicsomban magaslaton lebonyolított összecsapásokon. Ahogy a visszatekintõ összeállításunkban Cziczás László szövetségi kapitány lapunknak elmondta: remek mentalitással léptek pályára a magyar lányok és rendkívül elégedett volt a teljesítményükkel a szakmai stáb. Erre pedig lehet építeni a jövõben.

A spanyolországi tornára 11 fõs kerettel utazik a magyar csapat. Az eddig ismert sérültek, hiányzók, Lelik Réka, Juhász Dorka és Pusztai Petra mellett az érettségizõ Gereben Lívia és Mérész Beatrix sem tart a csapattal. Az elutazást megelõzõ utolsó edzés elõtt volt alkalmunk beszélni Koronics András technikai vezetõvel, aki elmondta, hogy szerencsére több sérülés a napokban nem történt. Az utazó keret minden tagja bevethetõ, így a torna megfelel az elõzetesen tervezett céloknak. Az eddig kevesebb lehetõséget kapó játékosok bizonyíthatnak. A magyar csapat szerdáról csütörtökre virradóra hajnali háromkor kel útra Székesfehérvárról. A repülõgép pedig hat óra magasságában indul.

A torna programját nézve az elsõ mérkõzését válogatottunk pénteken 18 órától Szerbiával vívja. Riválisunk tavaly az U18-as Európa-bajnokságon Sopronban kisebb meglepetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten ezüstérmet szerzett az A-divízióban. Abból a csapatukból öten tagjai a jelenlegi U20-as bõ keretüknek. A szerbek is lejátszották az elsõ felkészülési meccseiket a múlt héten, Szlovákiát verték 60-47-re és 74-48-ra.

Szombaton 20 órától a házigazda Spanyolország lesz az ellenfél. A náluk zajló munkát lapunk felületein is nagyobb terjedelemben követjük. Címlapokra került, amikor Miguel Mendez-t a Jeketyerinburggal Euroligát nyerõ szakembert nevezték ki vezetõedzõnek. Szerdán délután játszották elsõ felkészülési meccsüket, ezen 71-46-ra alulmaradtak az U23-as spanyol válogatottal szemben. A keretük a tavalyi U19-es Világbajnokságon látott együttesre épül. Egy jó szerkezetû, a jellegzetes spanyol stílusjegyeket magán hordozó csapatról van szó. Minden kritikai él nélkül azonban megállapítható, hogy ez a generációjuk valamivel kevesebb kiemelkedõ egyéniséget vonultat fel, mint a korábbiak. Ettõl függetlenül a soproni kontinenstornán így is éremeséllyel indulnak.

Vasárnap 18 órától Hollandia lesz az ellenfél. Õk múlt héten a szomszédban, Horvátországban vendégeskedtek. Itt két meccset vívtak, egyszer 69-58-ra alulmaradtak, majd 84-58-as sikert ünnepelhettek. A szövetségük honlapján egy hosszú összefoglalót találhatunk a horvátországi túrájukról, melyben a vezetõedzõjük elégedetten értékel. Ez a generációjuk kifejezetten versenyképes A-divíziós szinten is, Laura Westerik és Ilse Kuijt személyében pedig két kiemelkedõ tehetségük van.

Spanyolország és Hollandia ráadásul azért is érdekes ellenfél, mert a soproni kontinenstornán a D-csoportban szerepelnek. A nyolcaddöntõben pedig errõl az ágról érkezik majd rivális.

Program – Torneo Internacional U20F en Ferrol

Június 22., péntek
18:00 Magyarország – Szerbia
20:00 Spanyolország – Hollandia

Június 23., szombat
18:00 Szerbia – Hollandia
20:00 Spanyolország – Magyarország

Június 24., vasárnap
18:00 Hollandia – Magyarország
20:00 Spanyolország – Szerbia

Hirdetés