Hirdetés
Európa

Péntektől vasárnapig Lengyel Kupa hatos döntő:

:

Hirdetés

Péntektől vasárnapi rendezik Lublin városában a Lengyel Kupa hatos döntőjét. A 2020-as esztendő első rangos nemzeti trófeája talál gazdára.

Lassan hagyománnyá válik, hogy január harmadik hétvégéjén rendezik a Lengyel Kupa hatos döntőjét. Nagyon bejött ez a formátumban a lengyeleknek. A kupában az alapszakasz felénél az első öt helyezett és a második vonal listavezetője méri össze az erejét.

A bajnoki tabella első két helyezettje, az Arka Gdynia és az Artego Bydgoszcz kiemelt. Ők az elődöntőben mutatkoznak be. Itt a Gdynia ellenfele a Lublin – Gorzow negyeddöntő győztese lesz, az Artego Bydgoszcz-ra pedig a CCC Polkowice – MKS Pruszków párharc továbbjutja vár.

A legnagyobb esélyes az Arka Gdynia, mely még veretlen hazai porondon. A hétvégén a címvédő CCC Polkowice otthonában arattak 65-61-es sikert. Az Euroligában azonban kisebb hullámvölgyben vannak. Igaz, ez minden újonc vagy hosszabb kihagyás után visszatérő gárdára igaz, hogy az alapszakasz utolsó harmadához érkezve a 9-10. fordulóra fizikálisan gödörbe kerülnek. Nagy kérdés, hogy ezt mennyire tudják kezelni hétvégén.

Ha a Gdynia meginog, akkor a szerényebb költségvetéssel dolgozó, de így is komoly klasszisokat felvonultató CCC Polkowice érhet oda. Ezzel megvédve a tavalyi bombaerős csapatukkal megszerzett címüket. Az Európa Kupában bizonyító és szintén jegyzett légiósok hadát felvonultató Artego Bydgoszcz, illetve a Gorzow is veszélyes egy-egy meccsen bárkire, így nem véletlen, hogy a helyi szakírók az utóbbi évek legnyíltabb kupahétvégéjére számítanak.

Menetrend

Január 17., péntek – negyeddöntők
17:00: Pszczółka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin – PolskaStrefaInwesytycji Enea Gorzów Wlkp.
19:30: CCC Polkowice – MKS Pruszków

Január 18., szombat – elődöntők
17:00: Arka Gdynia – Pszczółka Polski-Cukier AZS-UMCS/PolskaStrefaInwesytycji Enea
19:30: Artego Bydgoszcz – CCC/MKS

Január 19., vasárnap
16:00: Döntő

Hirdetés